NieuwsberichtHuldiging Anouk Taggenbrock en Sari van Veenendaal

15/10/2021
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/10/GemeenteUtrecht-AnnavanKooij-4726-1280x698.jpg

Sportwethouder Maarten van Ooijen overhandigt verraste Anouk Taggenbrock de sportpenning.

© Anna van Kooij

Huldiging Anouk Taggenbrock en Sari van Veenendaal

Donderdag 14 oktober werden paralympiër Anouk Taggenbrock en olympiër Sari van Veenendaal ontvangen door burgemeester Sharon Dijksma en wethouder Maarten van Ooijen op het Stadhuis.

Burgemeester Dijksma blikte samen met Sari en Anouk terug op het allergrootste sportevenement ter wereld. Een van de meest bizarre Spelen ooit benadrukte burgemeester Dijksma.

Sari van Veenendaal, woonachtig in Utrecht, nam als keepster van het Nederlands vrouwenelftal deel aan de Olympische Spelen. De Nederlandse voetbalsters haalden de kwartfinale van de Spelen. Burgemeester sprak haar waardering uit en overhandigde Sari, als herinnering aan deze onvergetelijke sportzomer, een kleine zeefdruk van de Utrechtse kunstenaar Lucas van Hapert.

De Utrechtse rolstoelbasketballer Anouk Taggenbrock behaalde als speelster van het Nederlands dames rolstoelbasketbalteam op 4 september goud tijdens de Paralympische Spelen in Tokyo. Voor het eerst in de geschiedenis won Nederland goud in het rolstoelbasketbal voor vrouwen. Voor haar uitzonderlijke sportprestatie werd Anouk niet alleen benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, ook ontving ze uit handen van Maarten van Ooijen de Sportpenning.

In de Sportpenning is de volgende tekst aangebracht:

Anouk Taggenbrock

Tokyo 2020
Utrechtse oranje leeuwin

in een gouden dreamteam

De sportpenning wordt door het gemeentebestuur van Utrecht toegekend aan personen of verenigingen die zich in een tak van sport verdienstelijk hebben gemaakt.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/10/GemeenteUtrecht-AnnavanKooij-4644.jpg

© Anna van Kooij

@copyright SportUtrecht 2022

Top