NieuwsberichtKick-off bijeenkomst 10 november

10/10/2021
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/10/2021-10-kick-off-bijeenkomst.jpg

Blijf je stil of praat je erover? Kick-off bijeenkomst campagne sociale veiligheid

De feiten liegen er niet om: ruim 20% van de jeugdsporters in Nederland heeft te maken gehad met grensoverschrijdend gedrag, waarvan 1 op de 8 sporters slachtoffer is van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook bij jouw sportclub kan dit voorkomen. Voor slachtoffers is het vaak moeilijk om dit bespreekbaar te maken. Zet het onderwerp binnen de sportclub op de agenda en praat erover! 

Kom 10 november naar kick-off bijeenkomst 

Vraag jij je bijvoorbeeld af wat je kunt doen om seksueel overschrijdend gedrag op de club te voorkomen? Of wil je weten wat je kunt doen wanneer er toch iets gebeurt op de club? En hoe zit het nu precies met de meldplicht voor sportbestuurders? SportUtrecht organiseert op woensdagavond 10 november kick-off bijeenkomst waar het thema sociale veiligheid op de club centraal staat. 

De avond wordt geopend met de theatervoorstelling van Renald Majoor, die op indrukwekkende wijze zijn ervaringen zal delen over grensoverschrijdend gedrag in de sport. Toptalent bij Vitesse, totdat elftalleider hem seksueel misbruikte – RTL LATE NIGHT. Verder komen er experts aan het woord van: Centrum Veilige Sport, Sporters Helpen Sporters en Artikel 1 Midden-Nederland. 

Campagne Blijf je stil of praat je erover

De wethouder Sport en SportUtrecht nemen je mee in de komende campagnemaanden die in het teken staan van bewustwording, het maken van preventief beleid, en weten wat te doen als er zich onverhoopt toch een incident voordoet. Grensoverschrijdend gedrag is nooit 100% uit te sluiten. Er zijn echter wel verschillende maatregelen die clubs kunnen nemen om de kans dat het zich voordoet zo klein mogelijk te maken. Sporten in een sociaal veilige omgeving zou voor iedereen vanzelfsprekend moeten zijn. Daar zou iedere bestuurder zich voor moeten willen inspannen. SportUtrecht helpt daarbij met diverse bijscholingen, inzet van experts en een toolbox waarmee iedere sportaanbieder zelfstandig aan de slag kan. 

Aanmelden

Aanwezigen wordt gevraagd rekening te houden met de op dat moment geldende toegangsmaatregelen als het tonen van een coronatoegangsbewijs. 

Er zijn maximaal 60 plekken dus weer er snel bij.

Bekijk ook

OPINIE | NOC*NSF moet volle verantwoordelijkheid nemen bij grensoverschrijdend gedrag in de sport
Onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag in de hele topsport

Nog vragen? Neem dan contact op met:

Contact: Mats Meijerhofmats.meijerhof@sportutrecht.nl
(06) 28424838

@copyright SportUtrecht 2022

Top