NieuwsberichtHuldiging Utrechtse Olympiërs

22/09/2021
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/09/GemeenteUtrecht-AnnavanKooij-4185_website-1280x698.jpg

Alle Olympiërs op een rij met van links naar rechts: Burgemeester Sharon Dijksma, sportwethouder Maarten van Ooijen, Malou Phenninckx, Inge Janssen, Keet Oldenbeuving, Dagmar Genee, Jonas de Geus, Lars Balk en Josine Koning

© Anna van Kooij

Huldiging Utrechtse Olympiërs

Maandag 20 september werden de Utrechtse deelnemers aan de Olympische en Paralympische Spelen ontvangen in het Stadhuis. In totaal deden 13 Utrechtse sporters mee aan de Olympische Spelen, van wie twee goud haalden. Dat zijn Kampong-speelster Malou Phenninckx en de in Utrecht woonachtige keepster Josine Koning.

Net als voor de olympische equipe waren de Spelen voor de Paralympische ploeg de succesvolste ooit – plaats 5 op de medaillespiegel. Ook hier was er Utrechts goud: rolstoelbasketbalster Anouk Taggenbrock zat in equipe die de finale won van China.

In de hal van het Stadhuis sprak Burgemeester Dijksma alle aanwezigen toe. Josine Koning kreeg een koninklijke onderscheiding, opgespeld door haar vader in verband met de anderhalve meter afstand. Malou Phenninckx ontvangt de koninklijke onderscheiding ter ere van haar gouden medaille in haar woonplaats Breda op een later moment.

Uit handen van sportwethouder Maarten van Ooijen ontvingen alle sporters een mooie zeefdruk van de Utrechtse kunstenaar Lucas van Hapert.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/09/GemeenteUtrecht-AnnavanKooij-4140.jpg

© Anna van Kooij

@copyright SportUtrecht 2022

Top