NieuwsberichtAftrap De Beweegweek met Kidsmarathon

20/09/2021
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/09/Aftrap-Beweegweek-7-1280x698.jpg

Aftrap van De Beweegweek met Kidsmarathon Kanaleneiland

Op vrijdagochtend 17 september in park Transwijk heeft sportwethouder Maarten van Ooijen het startschot gelost van de Kidsmarathon Kanaleneiland, een initiatief van Wijkcoöperatie Kanaleneiland. Ruim 150 basisschoolleerlingen van de Lukasschool en Het Schateiland stonden te popelen om in beweging te komen en de schooldag actief te starten. Na afloop stonden studenten van Sportcollege ROC Midden Nederland klaar met fittesten en spelletjes vanuit het mobiele vitaliteitslab.

Het was het eerste openbare optreden van de sportwethouder Maarten van Ooijen na zijn vaderschapsverlof. “Sporten en bewegen is belangrijk voor iedereen en het is dan ook fantastisch om zoveel kinderen uit Kanaleneiland samen in beweging te zien. De Beweegweek is een mooi initiatief om na een lange periode van Corona alle Utrechters weer te activeren. Ik vind het geweldig om te zien dat zoveel sportclubs hun aanbod hebben opengesteld in De Beweegweek en dat ik bij de aftrap kon zijn, ” aldus wethouder Maarten van Ooijen.

Eén van de sportaanbieders die graag nieuwe gezichten verwelkomt is Angelo Rosalia. Hij verzorgde de warming up bij de Kidsmarathon met veel enthousiasme. Angelo: “Het sporten geeft niet alleen veel energie en plezier, maar je leert ook verschillende vaardigheden die belangrijk zijn in het dagelijks leven. Ik vind het geweldig om met jongeren te trainen. In het begin laten ze nog niet zoveel van zichzelf zien, maar uiteindelijk weet ik ze te raken. Dat is prachtig.”

Nadat het startsignaal had geklonken vertrokken de basisschoolleerlingen vol enthousiasme voor hun rondje door het park. Anko van Hoepen (bestuurder van de PO-Raad) en Marian Dobbe (directeur KOOS Utrecht) zagen de kinderen zich over het parcours bewegen. Beiden zijn verheugd te zien dat zoveel basisschoolleerlingen vandaag deelnemen aan de sportactiviteit en erkennen de waarde van sporten en bewegen – juist ook in relatie met zorg en onderwijs. Anko licht toe: “Kinderen op vroege leeftijd kennis laten maken met sporten en bewegen draagt positief bij aan de fitheid en de motorische ontwikkeling van het kind. Het samen ontdekken waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Goed om te zien dat de scholen vandaag zo enthousiast deelnemen aan deze activiteit. De kinderen hebben elkaar echt geholpen richting de finish. In de sport zijn zoveel leerelementen verscholen. Sport en onderwijs gaan heel goed samen! “

Ook vanuit KOOS Utrecht wordt sporten en bewegen als belangrijk onderdeel van de dag gezien. Marian: “Het is belangrijk voor de fysieke en mentale gezondheid, juist ook voor het kind. Naast dat het ontspanning biedt, levert het kinderen meer zelfvertrouwen op. Wij stimuleren kinderen om lekker in beweging te blijven. Geweldig om te zien hoeveel kinderen vanmorgen de dag goed zijn begonnen. “

Mobiele Vitaliteitslab
De laatste uitleg van organisator Nathan Rozema
Klaar voor de start: af!
Interview met U in de Wijk Kanaleneiland
De winnende Lukasschool van de Kidsmarathon
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/09/20210917_093520-scaled.jpg

Op de foto van links naar rechts

  • Marian Dobbe: directeur-bestuurder KOOS Utrecht
  • Joscha de Vries: directeur-bestuurder SportUtrecht
  • Anko van Hoepen: bestuurder PO-Raad en voorzitter Raad van Toezicht SportUtrecht
  • Bas van de Brand: directeur Sportcollege ROC Midden Nederland
  • Hans Galesloot: projectleider ‘Hart voor de Stad’ ROC Midden Nederland
  • Maarten van Ooijen: wethouder sport gemeente Utrecht
  • Nathan Rozema: Wijkcoöperatie Kanaleneiland

Filmpje Kidsmarathon van U in de Wijk Kanaleneiland

De Beweegweek van 17 t/m 26 september

De Kidsmarathon Kanaleneiland in park Transwijk vormde de aftrap van De Beweegweek. Tien dagen lang kunnen Utrechters kennismaken met allerlei sport- en beweegactiviteiten. Sportaanbieders staan klaar om Utrechters te verwelkomen op de club: er is keus uit meer dan 300 activiteiten! Het gevarieerde aanbod bestaat onder meer uit voetbal, hockey, wandelen, dans, padel, calisthenics, shorttrack, bootcamp, tafeltennis, 3*3 basketball, taekwondo, atletiek, kickboksen, reddend zwemmen, fitness en nog veel meer!

#beterinbeweging

Benieuwd naar het sportaanbod bij jouw in de buurt?

@copyright SportUtrecht 2022

Top