NieuwsberichtNederlandse delegatie van de European Life Goals Games presenteert officieel tenue

05/08/2021
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/08/European-Life-Goals-Games_.png

Het officiële tenue van het Nederlandse team voor groot sociaal sportevenement in Utrecht.  Foto: Bebe Blanco Agterberg

Nederlandse delegatie van de European Life Goals Games presenteert officieel tenue

Half september vinden de European Life Goals Games 2021 plaats in Utrecht. Het is de eerste editie van een sociaal sportevenement waar niemand buitenspel staat. Vandaag presenteerde de Nederlandse delegatie hun officiële tenue op het Utrechtse Jaarbeursplein.

De 400 deelnemers uit 13 landen zijn mensen die je niet dagelijks in de sportschool of op de tennisbaan ziet. Het zijn statushouders, tienerouders, dak- en thuislozen en mensen met ggz-problematiek. Met de lange roltrappen als catwalk onthulden ze hun kleurrijke tenues, vlaggen en skateboards. Daar werden ze warm ontvangen door de Utrechtse wethouder Maarten van Ooijen en oud-profvoetballer Glenn Helder.

De European Life Goals Games is een initiatief van Stichting Life Goals Nederland in samenwerking met de Europese Commissie, de gemeente Utrecht en het Leger des Heils. Zij willen kwetsbare groepen in beweging brengen via sport en spel en het opdoen van nieuwe ervaringen. Supporters kunnen het initiatief ondersteunen door het tenue – dat is opgebouwd uit de kleuren van Europa – online te bestellen. Voor elk verkocht shirt doneert de organisatie ook een shirt aan iemand uit de doelgroep, via het Leger des Heils Midden-Nederland.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/08/arrow-3.png
Life_Goals_Shirt_CREDTIS_Robey_Sportswear
Life_Goals_SS_Shirt_21_22_Multi_Colour_CM76700-001-3
Life_Goals_Shirt_NeverOffside_CREDTIS_Robey_Sportswear
Life_Goals_SS_Shirt_21_22_Multi_Colour_CM76700-001-2

CREDTIS: Robey Sportswear

Maarten van Ooijen

Wethouder zorg, maatschappelijke ondersteuning en sport, is trots dat Utrecht dit mooie en belangrijke event mag verwelkomen:

“Sport verbindt. Het zorgt voor ontmoeting en kan ontzettend bijdragen aan het stimuleren van zelfvertrouwen. Dat op zo’n centrale plek in de stad mensen uit heel Europa samen komen om te sporten en te bewegen draagt bij aan de zichtbaarheid en het begrip voor deze groep sporters. Ik kijk uit naar de eerste wedstrijden!”
.
.

Glenn Helder

Oud-international Glenn Helder vertelt waarom hij ambassadeur is geworden van de European Life Goals Games: 

“Ik weet hoe het is om de grip op je leven kwijt te raken. Bij mij was het mijn eigen schuld. Als je met één vinger wijst, wijzen de drie andere vingers terug naar jezelf. Je bent en blijft zelf verantwoordelijk voor je eigen leven. Vanuit die mentaliteit heb ik terug kunnen vechten tot waar ik nu weer ben. Naast die mentaliteit is soms ook hulp van buiten nodig om stapje voor stapje weer grip op je leven te krijgen. Dit evenement is zo’n stapje.”

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/08/European-Life-Goals-Games-2.png

Foto: Bebe Blanco Agterberg

European Life Goals Games 2021

Van 14 tot en met 18 september 2021 strijden dertien Europese landen om een plek op het erepodium: Nederland, Zwitserland, Oostenrijk, Noorwegen, Griekenland, Denemarken, Bulgarije, Frankrijk, Zweden, Hongarije, Roemenië, Litouwen en België. Ze beoefenen verschillende sporten, waaronder voetbal, basketbal, kickboksen, capoeira en skateboarden. In het Beatrixtheater vindt op 17 september een congres plaats over de maatschappelijke waarde van sport.

Even voorstellen: drie deelnemers

46 jaar Lammieke uit Harderwijk

“Ik hoop tijdens de European Life Goals Games met mensen in aanraking te komen die ongeveer hetzelfde verleden hebben als ik, zodat we elkaar kunnen motiveren als het even niet gaat. Het is voor mij heel belangrijk om mensen te motiveren dat sport veel in je leven kan betekenen. Het geeft me een goed gevoel om mezelf te ontwikkelen en tegen mezelf te zeggen dat ik er mag zijn.”
.

29 jaar Arnoud Arnoud uit Utrecht

“Ik vind het leuk om mijn grenzen te verleggen op het gebied meerdere sporten. Vroeger heb ik nooit gevoetbald, ik ben in januari begonnen. Ik geniet ervan dat ik langzaam vooruitgang boek. Mijn persoonlijke uitdaging is de zoektocht naar een nieuwe woning. Na mijn scheiding ben ik mijn huis kwijtgeraakt, dus op dit moment ben ik dakloos. Ik studeer nog en werk als docent Nederlands op het Trajectum college.”

23 jaarIsabelle uit Utrecht

“Ik ben speler en vrijwilliger bij SveT (Sporten voor een Toekomst) in Utrecht. Mijn uitdaging is om mensen zoals ik op het rechte pad brengen door middel van sport. Ik wil toekomstige deelnemers helpen zoals ik zelf geholpen ben. Dan kan ik van mijn passie mijn beroep maken.”
.
.

.

@copyright SportUtrecht 2022

Top