NieuwsToolkit voor talenten

27/05/2021
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/05/toolkit-lancering_site.jpeg

Toolkit voor talentenLancering toolkit voor sportieve talenten een groot succes!

Op woensdagavond 26 mei is tijdens de workshop ‘Op naar de top’ de toolkit voor sportieve talenten gelanceerd! Tijdens de online workshop, met ongeveer 50 talenten en topsporters, hebben verschillende interessante sprekers tips gegeven over verschillende onderwerpen.

Nicole Masolijn vertelde hoe sporters zich het beste kunnen presenteren op social media. Met verschillende vragen triggerde ze de talenten om interessante weetjes over zichzelf op te schrijven en te delen. Tophockeyer Sander de Wijn ging in op de tegenslagen die je kan hebben binnen de sport en hoe je daar sterker van kan worden. Hij liet de talenten opschrijven wat positieve kanten zijn van blessures.

In het derde en interactieve deel ging voedingsdeskundige Janneke Pieterson samen met de talenten koken. Terwijl Janneke in haar eigen Sportkeuken in Bunnik vertelde over de stappen om granola klaar te maken, zetten de jonge talenten in hun eigen keuken – soms geholpen door vader of moeder – ook de pan met rode vruchten en steranijs op het vuur. Na de kookworkshop zag je verschillende talenten genieten van wat ze bereid hadden.

Tijdens het laatste onderdeel werd de toolkit voor sportieve talenten gelanceerd met een filmpje. Waarna Topsportlifestylecoach Marieke Dijkstra nog even met de talenten terugkeek op de workshop. In deze afsluitende quiz kwamen verschillende vragen terug over onderwerpen die in de avond naar voren waren gekomen.

Toolkit voor sportieve talenten

In samenwerking met Yellow Jersey heeft SportUtrecht een online toolkit samengesteld voor sportieve talenten. De toolkit is een online platform waar talenten en topsporters gebruik van kunnen maken. Op het platform staan verschillende filmpjes over onder andere voeding, strength & conditioning en slaap en herstel. Met tips & tricks kunnen de talenten geholpen om hun sportcarrière nog verder te verbeteren. Daarnaast zijn er allerlei andere voordelen te behalen uit de toolkit die een bijdrage kunnen leveren aan je sportcarrière. Naast de filmpjes zijn in de toolkit bestanden te downloaden waarmee je als talent meteen aan de slag kunt.

Ben jij een talent en wil jij gebruikmaken van de interessante tips en tricks die in de toolkit staan? Of ben je coach/trainer of ouder/verzorger en wil je meer informatie?

@copyright SportUtrecht 2022

Top