NieuwsberichtMetamorfose bij At Risk mede dankzij social return

09/03/2021
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/03/AtRiskMetamorphose.jpg

Metamorfose bij At Risk mede dankzij social return

Tennisvereniging At Risk heeft de afgelopen maanden niet stil gezeten en is flink onder handen genomen met een verbouwing. Zo is dankzij een uitbouw de kantine is veel ruimer en lichter geworden en geeft de nieuwe glazen pui voortreffelijk zicht op de banen. Niet alleen is het gebouw verduurzaamd met isolerend glas en isolatie, ook is het park en clubhuis beter toegankelijk gemaakt voor mensen met een fysieke beperking. De vrijwillige leden van de tennisclub zijn bij deze klus geholpen door wegenbouwer KWS Infra en groenspecialist J. Veldhuizen B.V.

De exploitant van de kantine kan ondertussen niet wachten tot een versoepeling van de coronamaatregelen zodat hij weer gasten kan ontvangen in de mooie nieuwe ruimte. Het tennissen op het sportpark gebeurt nog wel volop, al is het nog enkelspel voor de 27-plussers.

Bestuursleden Richard Schout en Hans Zoon over de verbouwing: “Het was zeker wel even spannend toen we over onze plannen voor de verbouwing van het clubhuis – waar een bedrag met veel nullen mee gemoeid was – voorlegden aan de ALV. Gelukkig zijn de plannen omarmd door de leden. Leden hebben overigens ook volop meegedacht over en geholpen met alle verbeteringen in- en om het gebouw. Zo zijn er ook wat technische snufjes aangebracht, onder andere door het automatisch koppelen van de baanverlichting aan het afhangsysteem. We hebben nog paar kleine klusjes te doen en dan is de verbouwing achter de rug. We zijn echter nu al trots op het resultaat.”

Bij de verbouwing heeft de club dankbaar gebruik kunnen maken van werknemers van KWS Infra en J. Veldhuizen B.V. Deze loonarbeiders hebben onder meer de aanleg van het terras rondom het clubhuis onder handen genomen. De bedrijven KWS – marktleider in de wegenbouw – en Bestratingsbedrijf J. Veldhuizen B.V. hebben deze werkzaamheden uitgevoerd in het kader van Social Return On Investment. Beide organisaties hebben een grote opdracht voor de gemeente Utrecht uitgevoerd en onderdeel van de deal is dat ze daar iets voor terug geven aan de samenleving. Dit kan zijn door extra mensen in dienst te nemen of door gratis klussen uit te voeren voor sportclubs of maatschappelijke organisaties in Utrecht.

Ook SportUtrecht heeft At Risk geholpen bij de plannen, de financiering en subsidies voor deze grote investering en heeft ook bemiddeld bij vraag en aanbod van Social Return voor sportclubs. “De club had al LED-verlichting voor de banen, mooi dat er nu ook energiemaatregelen in het clubhuis zijn gerealiseerd. Zo is er dak- en muurisolatie aangebracht en is de grote glazen pui met isolerend glas uitgevoerd,” aldus Irene Mobach.

Wil je meer weten over ’het thema accommodaties en verduurzaming?
Neem dan contact op met:

Wil je meer weten over hoe Social Return in te zetten op jouw club?
Neem dan contact op met:

Taart voor hardwerkende vrijwilligers van wethouder Maarten van Ooijen
Wethouder Maarten van Ooijen kwam op dinsdagochtend 23 februari langs bij tennisvereniging At Risk om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet bij het opknappen van het clubhuis en terras. Hij bracht een heerlijke taart mee die dankbaar werd verorberd door zowel de hardwerkende vrijwilligers als de medewerkers van KWS Infra en J. Veldhuizen B.V.

Dit bezoek heeft plaatsvonden vanuit de actie “Utrecht Verbindt” waarbij het college van B&W verschillende vrijwilligersinitiatieven langsgaat om hen een hart onder de riem te steken. Eerder bracht de burgemeester taart bij vrijwilligersorganisatie Serve the City en ging wethouder Linda Voortman langs bij de Voedselbank. De achtdelige serie van RTV Utrecht brengt deze initiatieven in beeld. Bekijk hieronder de uitzending van het bezoek van de wethouder aan At Risk. Of kijk de andere afleveringen terug via rtvutrecht.nl

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/03/vanooijen_taart-2.jpg

Zelf iemand een hart onder de riem steken?
Dat kan. Op verschillende plekken in de stad, zoals wijkbureaus, supermarkten en bibliotheken, liggen de vrolijke Dick-Bruna kaarten die je gratis kunt meenemen om iemand in het zonnetje te zetten. Of download de kaart hier.

@copyright SportUtrecht 2022

Top