NieuwsberichtWaterpoloster Laura Aarts ingezet als rolmodel voor de jeugd

19/02/2021
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/02/Fotos-Ankie-Hogewind-Fotostudio-Red-Green-Blue.png

Waterpoloster Laura Aarts ingezet als rolmodel voor de jeugd

Voormalig waterpoloster Laura Aarts, oud-keepster van het Nederlands waterpoloteam, heeft woensdag 17 februari meegedaan met het wijksportaanbod op de Playground De Vliegende Start in Zuilen.

Hoewel er in geen velden of wegen een zwembad te bekennen was, voelde Laura zich op het Zuilense plein als een vis in het water. Kinderen konden namelijk op een leuke manier kennismaken met het leven van een topsporter. Laura’s eigen sportcarrière begon al op jonge leeftijd: op haar elfde stapte ze over van voetbal naar waterpolo en op haar dertiende werd zij al uitgenodigd voor Jong Oranje. Een goede keuze. Zo speelde Laura drie succesvolle jaren in het beste waterpololand ter wereld Hongarije en in 2018 werd ze uitgeroepen tot zowel de ‘Beste keepster van Europa’ en van de ‘Beste van de wereld’. Inmiddels studeert Laura Fysiotherapie op de Hogeschool in Utrecht.

Naast haar studie zet Laura zich als Topper voor het project ‘Toppers bij op school’ waarbij (ex-) topsporters of aanstormende talenten langsgaan op lagere scholen om daar een leerzame presentatie en sportieve clinics te geven. Door de coronatijd is dit project grotendeels stil komen te liggen. Om de jeugd toch te stimuleren om te blijven sporten, gaf Laura op Playground De Vliegende Start een clinic. Ze deed dit tijdens een van sportieve lessen van het wijksportteam, samen met buurtsportcoach Paul van Veenendaal.

Laura liet onder meer zien hoe teamsport in elkaar zit en hoe je goed samenspeelt. Zowel tactiek als techniek zijn hierin essentieel. Daarnaast vertelde ze dat hard werken loont. Een mooie manier om jeugd te inspireren, te coachen en te motiveren om dagelijks te blijven sporten, ondanks de geldende maatregelen.

2021 Toppers in de wijk 2
2021 Toppers in de wijk 3
2021 Toppers in de wijk 4
2021 Toppers in de wijk

© Foto’s: Ankie Hogewind – Fotostudio Red Green Blue

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/01/toppers-160x160.jpg

@copyright SportUtrecht 2022

Top