NieuwsberichtUtrechtse sportverenigingen doen oproep: ‘Steun je vereniging en blijf lid’

19/01/2021
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2021/01/Joscha-de-Vries-RTV-Utrecht.png

Utrechtse sportverenigingen doen oproep: 'Steun je vereniging en blijf lid'

Utrechtse sportverenigingen vragen hun leden het lidmaatschap te verlengen, ook al kan er de komende tijd waarschijnlijk nog niet in groepsverband gesport worden. Voor veel clubs is het abonnementsgeld nu juist de enige bron van inkomsten, omdat de kantines al lange tijd gesloten zijn. De gemeente Utrecht doet er intussen alles aan om verenigingen financieel voort te helpen.

Steunpakket

Er is 1,8 miljoen euro beschikbaar gesteld om de Utrechtse amateursport overeind te houden. Het geld wordt onder andere gebruikt om de sportruimtes coronaproof in te richten en desinfectiemiddel aan te schaffen. Verenigingen die ruimtes of velden van de gemeente huren, hoeven tijdelijk niet te betalen of krijgen korting. Bekijk hier het overzicht met alle mogelijkheden.

CommerciĆ«le sportclubs krijgen de korting niet automatisch maar kunnen wel financiĆ«le hulp vragen bij de gemeente. “Ze moeten ons bellen en dan gaan we op zoek naar een oplossing. Mogelijk hebben ze recht op steun van het Rijk, maar hoe het ook zit, we gaan op zoek naar een oplossing”, zegt verantwoordelijk wethouder Maarten van Ooijen.

Blijf lid

Op dit moment kunnen de meeste verenigingen het hoofd nog boven water houden maar het wordt vooral volgend sportseizoen spannend. “Officieel moet je voor 1 mei opzeggen bij de meeste clubs dus de vraag is of mensen volgend jaar blijven”, zegt directeur van SportUtrecht Joscha de Vries.

De Vries maakt zich zorgen over de sportverenigingen en roept namens de verenigingen op om lid te blijven en zo sportverenigingen te steunen. Wethouder van Ooijen sluit zich hierbij aan. “Verenigingen zijn zo belangrijk. Mensen blijven lekker in beweging, ze blijven ook mentaal gezond. Wij moeten daar een steentje aan bijdragen maar de leden ook dus doe dat en blijf lid”, zegt hij.

Vragen of hulp nodig? Neem dan contact op via inlichtingen@sportutrecht.nl

@copyright SportUtrecht 2022

Top