Nieuwsbericht#SportUtrechtBedankt

15/12/2020
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/12/VCU-07December20-20-LR.png

Op de foto van links naar rechts: vrijwillig bestuurslid Albert van Beek en turncoach Willemijn Niemeyer van Turn4U, sportwethouder Maarten van Ooijen en Menno Hornman van SportUtrecht.

Fotograaf: Joris Louwes

#SportUtrechtBedankt

Utrecht zou ons stadsie niet zijn zonder de inzet van bijna 150.00 vrijwilligers. Zij maken met z’n allen fantastische dingen mogelijk! Om hen te bedanken, organiseren de Vrijwilligerscentrale Utrecht en gemeente Utrecht in december de actie Utrecht Bedankt. Ook SportUtrecht deed mee aan deze actie en teamleden hebben maandag 7 december – op de Nationale Dag van de Vrijwilliger – een rondje door de gemeente Utrecht gemaakt om sportvrijwilligers en andere betrokkenen te bedanken voor hun tomeloze inzet in dit bijzondere sportjaar.

Dit bedankje gebeurde in de vorm van een goodybag. Ook sportwethouder Maarten van Ooijen stapte op zijn fiets naar de turnzaal Welgelegen om daar als verrassing een goedgevulde tas vol met lokale producten te overhandigen aan Turn4U bestuurslid Albert van Beek en turncoach Willemijn Niemeyer. Ze waren blij verrast met dit gebaar.

Voor deze actie werd samengewerkt met de Vrijwilligerscentrale Utrecht. Elk jaar staat de maand december in het teken van het bedanken van de vele vrijwilligers die binnen Utrecht actief zijn. Normaliter met een groots Vrijwilligersdiner, dit jaar de actie met het uitdelen van mooie cadeautassen aan nog eens 600 vrijwilligers ook uit andere sectoren.

Gun jij de vrijwilliger van jouw club ook een bedankje?

Dan is het goed te weten dat nog tot eind december alle (sport)vrijwilligers via de webshop www.utrechtbedankt.nl zelf allerlei cadeautjes kunnen uitkiezen. Het aanbod varieert van een kleurige Domkaars tot koffie to go. Er zit altijd wel iets leuks bij en het aanbod wordt telkens aangevuld. Deel deze website dus met de vrijwilligers van jouw club!

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van de challenge sportaanbieders van het Utrechts Sportakkoord – zijnde een financiële tegemoetkoming van €750 – die je kan inzetten voor het waarderen van de vrijwilligers van jouw club. Bijvoorbeeld vanwege hun extra inzet tijdens de coronaperiode. Doe nog snel een aanvraag voor het subsidiejaar 2020. Kijk op www.sportakkoordutrecht.nl voor meer informatie. Overigens goed te weten dat je deze subsidie ook mag inzetten als vergoeding voor gemaakte kosten van het coronaproof organiseren van de sport.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/12/Utrecht-bedankt-vrijwilligers-vierkant-.jpg

@copyright SportUtrecht 2022

Top