UncategorizedLockdown vanaf 15 december

14/12/2020
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/09/coronablauwgeel.jpg

Maandagavond 14 december heeft minister president Mark Rutte tijdens een toespraak aangekondigd dat Nederland in een lockdown gaat vanaf dinsdag 15 december tot ten minste dinsdag 19 januari. Redenen hiervoor zijn dat het coronavirus opnieuw razendsnel om zich heen grijpt en inmiddels leidt tot zo’n 9.000 besmettingen per  dag. Ook in de ziekenhuizen en verpleeghuizen komen er elke dag patiënten bij. En dat heeft zijn weerslag op de zorg: al meer dan een miljoen reguliere behandelingen in het ziekenhuis zijn uitgesteld. Helaas is de bron van een besmetting niet altijd te herleiden. Maar wat wel duidelijk is: hoe meer contacten, hoe meer besmettingen. Om de zorg toegankelijk te houden, heeft de overheid besloten in te grijpen en de contacten tot een minimum te beperken de komende 5 weken.

Algemene regels, geldend vanaf dinsdag 15 december 00.00 uur

 • Alle binnensportlocaties gaan dicht: sportscholen, zwembaden en sporthallen moeten hun deuren sluiten.
  Buiten kan onder voorwaarden wel gesport worden.
 • Sporten gebeurt de komende 5 weken alleen buiten; dit geldt zowel  voor jeugd/jongeren als volwassenen.
 • Volwassenen sporten alleen of met zijn tweeën en houden 1,5 meter afstand.
 • Voor gezinnen/huishoudens geldt geen maximum van 2 personen. Als huishouden mag je dus met meer dan 2 personen buiten sporten.
 • Er mogen geen groepslessen buiten plaatsvinden.
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Zij mogen sporten in teamverband en mogen wedstrijden onderling in eigen clubverband spelen. Kinderen met klachten blijven thuis.
 • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden.
 • Kleedkamers en douches mogen niet worden gebruikt.
 • Sportkantines blijven gesloten.

Tot slot:

 • Het betaalde voetbal gaat door tijdens de ‘lockdown’; in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en de Vrouwen Eredivisie wordt de komende weken doorgespeeld.
 • De topsportcompetities zullen ook doorgaan tijdens tijdens de lock down.

Financiële compensatie

Binnensport: kosteloos annuleren voor huurders
Mocht je in deze periode boekingen hebben staan, dan zijn die kosteloos geannuleerd door de Gemeente. Je ontvangt dan een creditfactuur voor de annuleringen. Heb je met iDEAL betaald, dan wordt het betaalde bedrag teruggestort. Ook is het mogelijk om de boeking om te zetten naar een datum na 20 januari. Stuur in dat geval een mail met de gewenste nieuwe datum naar vastgoed@utrecht.nl.

Annuleren boeking buitensportlocatie
Momenteel wordt er door de Gemeente gekeken naar een landelijke regeling om buitensportaanbieders te compenseren voor de huur van accommodaties die zij door de coronamaatregelen niet konden gebruiken. Zodra hier meer over bekend is, zullen wij het hier publiceren en informeert de gemeente hierover.

Noodsteun sportclubs
Heb je het als Utrechtse sportclub moeilijk door de corona? Dan kun je financiële ondersteuning aanvragen via een subsidie. Kijk op de website van de Gemeente voor meer informatie en het aanvragen van deze steun.

Kijk voor een volledig overzicht van alle (financiële) maatregelen op onze speciaal daarvoor ingerichte pagina sport- en-coronavirus.

@copyright SportUtrecht 2018

Top