UncategorizedCoronamaatregelen vanaf 19 november

19/11/2020
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/09/coronablauwgeel.jpg

Gisteravond (17 november) heeft de overheid aangekondigd dat de extra maatregelen voor sport, die twee weken geleden bovenop de maatregelen van de gedeeltelijke lockdown kwamen, niet worden verlengd. Vanaf donderdag 19 november 00.00 uur gaan de maatregelen die gelden bij de gedeeltelijke lockdown weer in . Hieronder vindt u een overzicht van de maatregelen en informatie over wat dit betekent voor binnen- en buitensport in de gemeente Utrecht.

Algemene regels, geldend vanaf donderdag 19 november 00.00 uur:

 • Er worden geen wedstrijden gespeeld.
 • Toeschouwers zijn niet toegestaan. Ook niet bij trainingen.
 • Tijdens, voor en na het sporten wordt 1,5 meter afstand gehouden. Kinderen en jongeren t/m 17 jaar zijn uitgezonderd van deze regel. Kinderen en jongeren mogen met de eigen club wel trainingspartijen spelen.
 • Er geldt een dringend advies om een mondkapje te dragen in publieke binnenruimtes. Denk aan de (ontvangst)hal en gangen van sportaccommodaties. Tijdens het sporten mogen de mondkapjes af.
 • Kleedkamers en douches mogen niet worden gebruikt. Sporters moeten zich dus thuis omkleden en douchen.
 • Sportkantines blijven gesloten.

Regels voor de binnen- en buitensport:

 • Voor volwassenen geldt: sport alleen of in het gezelschap van maximaal 4 personen met 1,5 meter afstand onderling. Deze afstand geldt ook tijdens het sporten. Trainers/begeleiders tellen niet mee in het maximum aantal van 4 personen per groep.
 • Er mogen meerdere groepen van 4 personen op een zelfde locatie sporten, mits de afstand tussen de groepen minimaal 1,5 meter is. Deze groepen dienen in een zelfde samenstelling te blijven om besmetting zoveel mogelijk te voorkomen. Ook dient een afzonderlijke groep herkenbaar te zijn (bijvoorbeeld door middel van hesjes in eenzelfde kleur). Het maximale aantal is 30 personen per ruimte.
 • Voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar geldt bovenstaande niet. Echter, wanneer er in een zelfde ruimte door volwassenen én kinderen/jongeren samen wordt gesport, geldt wél de maximale groepsgrootte van 4 personen en de verplichte 1,5 meter afstand.
 • Trainers/begeleiders tellen niet mee in het maximum aantal van 4 personen per groep. Ze tellen wel mee in het totale aantal van 30 personen per ruimte.
 • Binnen mogen in totaal maximaal 30 personen samen in een ruimte sporten. Voor buitensport geldt geen maximum aantal personen voor een locatie. Dit maximum is afhankelijk van wat de locatie toelaat rekning houdend met 1,5 meter afstand.

Financiële compensatie

Binnensport:  annuleringen t/m 31 december versoepeld
De gemeente Utrecht heeft t/m 31 december 2020 de annuleringstermijn van 4 weken gepauzeerd. Dit betekent dat de gemeente voor annuleringen geen kosten in rekening brengt als de activiteiten door deze nieuwe maatregelen niet door kunnen gaan. Wilt u binnen 4 weken een activiteit annuleren? Dan kunt een mail sturen naar vastgoed@utrecht.nl. Met terugwerkende kracht annuleren is niet mogelijk. De annuleringen die de afgelopen 2 weken zijn gemeld worden wel alsnog met terugwerkende kracht kosteloos verwerkt.

Buitensport: compensatie gemist gebruik
De gemeente komt met een voorstel (verwachting eind deze week) om huurders van buitensportlocaties te compenseren voor het gemiste gebruik. De gemeente is op dit moment nog aan het uitwerken hoe deze tegemoetkoming vorm wordt gegeven. Hierover ontvangt u later meer informatie.

Kijk voor een volledig overzicht van alle (financiële) maatregelen op onze speciaal daarvoor ingerichte pagina sport- en-coronavirus.

@copyright SportUtrecht 2018

Top