NieuwsberichtInviplay | website om samen te sporten

23/09/2020
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/09/InviplayDoeJeMee2.jpg

INVIPLAY website om samen te sporten

Verenigingen krijgen meer sporters over de vloer door www.inviplay.nl

“Wanneer heb je het veld ingeruild voor de bank? Kun je het nog? Eén ding is zeker: je wil het!”. Dit is wat Paul Keurentjes twee jaar geleden tegen zichzelf zei toen hij weer eens thuis op de bank naar een basketbalwedstrijd zat te kijken. Tijd om in actie te komen!

Invite & play
Samen met broer Boaz en Lennert Molema zette hij het platform www.inviplay.nl op dat maandag 21 september officieel gelanceerd is. “Het concept is eigenlijk heel simpel” zegt Boaz. “Inviplay.nl is een gratis dienst waarbij je aangeeft welke sporten je leuk vindt. Zodra iemand in jouw stad een sportieve activiteit organiseert, krijg je een uitnodiging om mee te doen. Oftewel de digitale variant van de buurjongen die vroeger aan je deur stond om te vragen of je kwam voetballen. Iedereen kan gratis iets organiseren: de uitnodigingen zorgen voor een hoge opkomst en eventuele kosten kunnen deelnemers vooraf via iDEAL betalen.

Kans voor verenigingen
Naast initiatieven uit de buurt zijn er inmiddels ook verenigingen die hun club via Inviplay.nl openstellen voor niet leden. Dan kunnen mensen voor een klein bedrag per avond komen voetballen, basketballen, beachvolleyballen of tafeltennissen. De activiteiten worden druk bezocht, wat de verenigingen veel oplevert: extra inkomsten en gezellige drukte in de kantine. En: er zijn ook al nieuwe recreantenteams uit de activiteiten ontstaan.

Nationale Sportweek
Twee weken geleden is er een promo opgenomen in Utrecht. Die staat sinds deze week, de Nationale Sportweek, op de website. Lennert: “Bij het zien van de film krijg je spontaan zin om te sporten. Ondertussen bouwen we natuurlijk hard verder aan de website om sport zo leuk mogelijk te maken. We weten bijvoorbeeld dat sommige groepen het leuk vinden om uitslagen bij te houden. Er kunnen daarom sinds kort groepen en teams aangemaakt worden waarmee je makkelijk een klassement kunt bijhouden. En teams hebben door de fijne aanmeldtool meteen overzicht van wie er wanneer komt trainen”.

Wil je ook sporten met vrienden? Bekijk hier het overzicht van sportactiviteiten op Inviplay.nl
Is jouw vereniging ook op zoek naar een manier om meer mensen op een leuke manier te laten sporten?

Utrechts Sportakkoord
Inviplay.nl is een jaar lang getest, met geweldige resultaten. De doelstellingen van inviplay.nl sluiten aan op het Utrechts Sportakkoord dat vorig jaar ondertekend is. Het plan kreeg dan ook eerder dit jaar een financiële bijdrage vanuit dit akkoord. Ook andere partijen zoals Univé, Perry Sport, Rabobank Utrecht, 3×3 Unites, SportUtrecht hebben zich verbonden aan de website.
De gemeente Utrecht is eveneens enthousiast en ziet dat veel mogelijkheden van dit nieuwe platform. Zowel voor mensen die zelf het initiatief nemen om weer de sport te gaan doen die ze leuk vinden als ook voor verenigingen biedt het kansen om de ongebonden sporter aan zich te binden.

Ook meedoen? Zie www.inviplay.nl voor alle informatie.

Inviplay en het Utrechts Sportakkoord

Het plan van Inviplay is mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage vanuit het Utrechts Sportakkoord. Het Utrechts Sportakkoord is een ambitie die door ruim 130 lokale sportorganisaties, maatschappelijke instellingen en de gemeente Utrecht wordt onderschreven. Het Utrechts Sportakkoord richt zich op vier thema’s vanuit het nationale Sportakkoord: vitale sportaanbieders, een positieve sportcultuur, inclusief sporten en bewegen en topsport en talentontwikkeling. Deze vier thema’s vormen belangrijke pijlers van het Utrechts sportklimaat. Deze thema’s zijn sterk met elkaar verweven: iedereen kan meedoen, met plezier en binnen een veilige omgeving, bij vitale sportaanbieders met aandacht voor topsport en talentontwikkeling. Heb jij ook een goed plan dat een bijdrage kan leveren aan de sportieve ambities van de gemeente Utrecht? Sluit je aan en doe dan ook een aanvraag voor een challenge!

Zie www.sportakkoordutrecht.nl voor meer informatie.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/09/Inviplay-scaled.jpg

De initiatiefnemers Boaz, Paul en Lennert

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/09/UTRECHTS-SPORTAKKOORD-LOGO_poweredby-640x213.jpg

@copyright SportUtrecht 2022

Top