NieuwsberichtJoscha de Vries nieuwe directeur-bestuurder

08/09/2020
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/09/Joscha-de-Vries_.png

Joscha de Vries nieuwe directeur-bestuurder

De Raad van Toezicht is blij te kunnen aankondigen dat vanaf 1 oktober Joscha de Vries de nieuwe directeur-bestuurder is van SportUtrecht. De afgelopen jaren heeft zij veel gedaan in de sportsector en heeft brede ervaring met het aansturen van organisaties in verandering en een groot netwerk in de sport én in de publieke sector. Joscha de Vries sluit met haar kennis en ervaring zeer goed aan bij de huidige ontwikkelingen en kan een goede rol spelen bij het versterken van organisatie en de sterke positie van SportUtrecht de komende jaren.

Joscha de Vries wordt per 1 oktober de nieuwe directeur-bestuurder van SportUtrecht. Zij verlaat hiervoor na ruim 16 jaar haar eigen bedrijf, het Utrechtse organisatieadviesbureau Hiemstra & De Vries dat zij in 2004 gestart is met Jaring Hiemstra. Een bureau met 40 tot 50 professionals, werkzaam als interimmanager of adviseur voor overheid (landelijk, provinciaal, lokaal), onderwijs, zorg, sport en semi-publieke instellingen. Vanuit haar rol als ondernemer, werkgever, interimmanager en organisatieadviseur heeft zij gedurende deze jaren brede ervaring opgedaan met het aansturen van organisaties in verandering, organisatieontwikkeling, sturing/governance en bedrijfsvoering. Tevens heeft zij een groot netwerk in de sport én in de publieke sector. De afgelopen jaren heeft zij veel gedaan in de sportsector en dan met name het betaald voetbal.

Joscha de Vries houdt veel van sport: doen, kijken en erover praten. Naast het zelf beoefenen van diverse sporten (tennissen, hardlopen, skiën en wielrennen) is zij ook nog actief in diverse netwerken en bekleedt enkele nevenfuncties binnen stichtingen/verenigingen met betrekking tot maatschappelijke opgaven in relatie tot de sport.

Met de komst van Joscha zal Ronald Hennekes op 14 oktober de organisatie verlaten. Een jonge organisatie die is ontstaan door het samengaan van drie organisaties. Ronald kan met trots terugkijken op de afgelopen 2 jaar. Hij heeft in die periode samen met het managementteam en de medewerkers, SportUtrecht een krachtige start gegeven en is SportUtrecht een verbindende partij geworden op het gebied van sport en bewegen met grote betekenis voor de stad, ook in deze moeilijke Coronatijd.

Voor meer informatie kunt u terecht op onze website www.sportutrecht.nl

@copyright SportUtrecht 2022

Top