NieuwsberichtComing Out Day 2020 in de Utrechtse sport

08/09/2020
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/09/Coming-Out-Day-2020-in-de-Utrechtse-sport.png

Coming Out Day 2020 in de Utrechtse sport

De algemene acceptatie van seksuele diversiteit en LHBTI sporters in de sport is groot, toch blijven veranderingen in gedrag en perceptie nog achter. Zo is het gebruik van ‘homo’ als schelwoord niet ongebruikelijk, zeker niet onder mannelijke teamsporters (Alles over Sport).

Daar vraag SportUtrecht aandacht voor! Op zondag 11 oktober 2020 is het Coming Out Day. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Want dat uit de kast komen – de coming out – is nog steeds niet voor iedereen even makkelijk.

Voor sportverenigingen is de internationale Coming Out Day op 11 oktober een mooi moment om duidelijk te laten zien dat zij open staan voor iedereen, ongeacht seksuele geaardheid of voorkeur.

Daarom grijpt SportUtrecht zowel 11 oktober als het speelweekend van de 10e en 11e oktober de Coming Out Day aan om met zoveel mogelijk Utrechtse sportverenigingen een collectief statement te maken door allemaal de regenboogvlag te hijsen. Zo laten we zien dat de Utrechtse sportverenigingen open staan voor iedereen.

Regenboogvlag

Deelname kost de verenigingen alleen tijd, geen geld. Wil je een regenboogvlag ontvangen om te kunnen hijsen en vlaggen op en rondom de Coming Out Day, vraag deze dan aan bij SportUtrecht via deze link.

John Blankenstein Foundation

Ook biedt de John Blankenstein Foundation (JBF) de mogelijkheid aan Utrechtse sportverenigingen om kosteloos een workshop te volgen waarbij LHBT acceptatie binnen de vereniging bespreekbaar wordt gemaakt. Deze workshop vindt plaats binnen de vertrouwde omgeving van de eigen vereniging, of binnen een afdeling of team en kan per vereniging op maat worden gemaakt.

Neem voor meer informatie over de Coming Out Day, een regenboogvlag of de JBF contact op met info@sportutrecht.nl

@copyright SportUtrecht 2022

Top