NieuwsberichtSportcampagne ‘Ruimte voor Talent’ van start

28/08/2020
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/08/Sportcampagne-‘Ruimte-voor-Talent-van-start.png

Foto: Ondertekening samenwerking tussen SportUtrecht en Utrecht met op de foto van links naar rechts: Cor Jansen – directeur Utrecht Marketing,
hockeyer David Harte en Menno Hornman – manager Topsport & Talentontwikkeling SportUtrecht. Locatie: hoofdveld SV Kampong Hockey

Op maandag 24 augustus is de sportcampagne ‘Ruimte voor Talent’ uit de startblokken geschoten. In de campagne vertellen verschillende Utrechtse topsporters dat de Domstad niet alleen beschikt over uitstekende sportfaciliteiten, maar ook een gezonde leefomgeving biedt waarin sporters de ruimte krijgen om hun talent verder te ontwikkelen. Deze campagne is ontstaan uit de samenwerking tussen SportUtrecht en Utrecht Marketing; beide partijen tekenden hiertoe op maandagmiddag 24 augustus een samenwerkingsovereenkomst.

Boegbeelden campagne

Onder anderen hockeyer David Harte, kickbokser Ilias Ennahachi en parasnowboardster Lisa Bunschoten treden op als boegbeeld van de campagne Ruimte voor Talent. In korte video’s vertellen zij wat hen aan Utrecht bindt. De komende tijd wordt wekelijks een andere sporter online uitgelicht. Ook zijn deze boegbeelden te zien op de digitale schermen in de stad. Hun verhalen dienen als inspiratiebron voor talentvolle sporters uit binnen- en buitenland die op zoek zijn naar een plek waar zij op hoog niveau kunnen trainen, hun talent verder kunnen ontwikkelen en tevens prettig kunnen leven.

De verhalen van de zes talenten gaan verder dan sport alleen. Zo neemt de Ier David Harte, keeper bij SV Kampong Hockey, de kijker mee naar de plek waar hij en zijn vrouw elkaar het jawoord gaven. Kickbokser Ilias Ennahachi, tot twee keer toe gekozen tot Utrechts sportman van het jaar, vertelt op zijn beurt over het door hem opgerichte Ontwikkelcentrum Utrecht dat jongeren met individuele begeleiding en dagbesteding stabiliteit biedt die zij thuis mogelijk niet hebben. Elk op hun eigen manier vertellen de sporters over wat Utrecht voor hen betekent op sportief en persoonlijk vlak.

Ruimte om te ontwikkelen

Utrecht biedt sportieve talenten alle ruimte om zich te ontwikkelen. De ruimte om te trainen bij een vereniging met professionele coaches, de ruimte om sport te combineren met onderwijs, de ruimte om te wonen en recreëren én de ruimte om sport te beoefenen op topniveau. Met meer dan 300 sportverenigingen, 13 sporthallen, 52 gym- en sportzalen, 24 sportparken, 3 atletiekbanen, 4 zwembaden en natuurlijk De Vechtsebanen heeft ook de infrastructuur sporters veel te bieden.

De afgelopen jaren hebben grote evenementen als de Giro en de Tour de France, het EK voetbal voor vrouwen en het EK beachvolleybal laten zien dat sport en Utrecht onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Met de zes weken durende campagne Ruimte voor Talent willen Utrecht Marketing en SportUtrecht het profiel van Utrecht op sportgebied nog meer versterken. Iets dat naadloos aansluit bij de stad waar ‘gezond stedelijk leven voor iedereen’ centraal staat.

Kijk voor de verhalen van de topsporters op www.talent-utrecht.nl

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/08/2020-08-24-kickoff-campagne-8-_Fotostudio-Red-Green_.jpg
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/08/2020-08-24-kickoff-campagne-4-_Fotostudio-Red-Green_.png

Foto’s:  REDGREENBLUE

@copyright SportUtrecht 2022

Top