NieuwsberichtDoe mee aan de Nationale Sportweek en/of de Sportactie en werf nieuwe leden!

06/07/2020
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/07/VISUAL1600X9003-1280x720.png

Doe mee aan de Nationale Sportweek en/of de Sportactie
en werf nieuwe leden!

Na de zomervakantie gaan we de sport weer met z’n allen aanzetten. Dan laten we iedereen zien en ervaren hoe leuk en belangrijk sport en bewegen is. De landelijke campagne ‘Sport doet iets met je’, de Nationale Sportweek én de sportactie zetten in september de sport en de sportclubs vol in de schijnwerpers.

Nieuwe leden werven met de sportactie

Met de sportactie enthousiasmeren NOC*NSF, Albert Heijn, sportbonden, gemeenten en de deelnemende sportclubs potentiële sporters om (weer) te gaan sporten. Plezier in sport staat hierbij centraal: want wat je leuk vindt, houd je langer vol. Daarom willen we iedereen de kans geven om verschillende sporten te proberen en de sfeer op de club te proeven.

Waarom de sportactie voor jouw club interessant is? Jouw sportclub kan mensen uit de gemeente of buurt laten kennis maken met jouw sport en club, nieuwe leden werven en de vereniging promoten. Wil jij dat ook? Doe dan mee en meld je alvast aan via www.clubbase.nl/sportactie. Zo haal je het maximale uit de sportactie voor jouw club.

Goed te weten: 25% van de deelnemers aan de vorige sportactie werd daadwerkelijk lid van een sportclub en 35% overwoog om lid te worden.

Sportactie in een notendop
 • Het thema van de sportactie is ‘Proef de sport’.
 • Samen met onze sportambassadeurs Rico Verhoeven, Yara van Kerkhof en Roy Meyer roepen we iedereen op om verschillende sporten te proeven en de smaak van sporten te pakken te krijgen.
 • Van 14 t/m 27 september 2020 ontvangt iedereen bij elke €10 aan boodschappen bij Albert Heijn digitale sportzegels in de AH-app.
 • De sportzegels kunnen van 14 september tot en met 25 oktober 2020 verzilverd worden door gratis sportactiviteiten te boeken bij de deelnemende sportclubs.
 • De club ontvangt automatisch bericht dat de sportactiviteit geboekt is door een sporter en verzorgt de activiteit op het afgesproken moment.
 • De sportactiviteiten worden door de deelnemende sportclubs gratis aangeboden.
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/07/sportactie-2020-_Tijdlijn_NOCNSF.png
Wat vragen wij van jouw club?
 • Ga naar www.clubbase.nl/sportactie, meld je club op Clubbase aan en kies voor deelname aan de sportactie. Had je al een Clubprofiel? Dan is jouw profiel automatisch omgezet naar Clubbase en hoef je alleen aan te geven dat je aan de sportactie mee wilt doen.
 • Zet je sportaanbod klaar en maak met behulp van de promotoolkit je eigen promotiemateriaal. Zo kun je vanaf 14 september iedereen laten weten dat jouw club aan de sportactie meedoet.
 • De club communiceert gedurende de sportactie actief dat jullie meedoen.
 • De club ontvangt de deelnemers hartelijk op de club, laat hen de sfeer op de club proeven, regelt goede en enthousiaste trainers en volgt de deelnemers op.
Dit krijgt jouw club
 • Toegang tot Clubbase: een gratis, geautomatiseerd en gefaciliteerd promotieplatform om sportaanbod en promotiemateriaal te maken.
 • Tips & tricks van NOC*NSF, jouw sportbond en gemeente voor het maken van sportaanbod, het welkom heten van deelnemers en het opvolgen van deze deelnemers om de conversie van deelnemers naar leden te vergroten.
 • Inzicht in de prestatie van het eigen sportaanbod, zodat sturing tijdens de actie mogelijk is. Bijvoorbeeld door het tijdstip, dag of het aanbod aan te passen om meer vraag te genereren
 • Updates over de sportactie om het maximale uit jouw deelname te halen. Vink hiervoor het vakje ‘ontvangen e-mailupdates sportactie’ bij de gebruikersvoorwaarden op Clubbase aan.
 • Ondersteuning van de NOC*NSF SportSupport helpdesk, jouw bond en gemeente voor, tijdens en na de  sportactie.
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/07/topbanner_sportactie_-1920x375-1.jpg
Doe mee aan de NOC*NSF Nationale Sportweek!

Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de samenleving en aan ieder individu. Deelnemen aan sport betekent vaak ook deelnemen aan de maatschappij. Zoveel mogelijk mensen in Nederland moeten dan ook met plezier kunnen sporten en bewegen. Dat staat centraal tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek 2020. De NOC*NSF Nationale Sportweek is dé gelegenheid om je club en jouw sport in schijnwerpers te zetten.

Van 18 tot en met 27 september openen honderden sportbonden, clubs, scholen, sportfederaties en gemeenten hun deuren. Tien dagen lang draait werkelijk alles om sport. Elke dag van de week staat in het teken van een ander thema, zoals ‘voeding’, ‘inclusief sporten’, ‘duurzaamheid’ en ‘vitaliteit op de werkvloer’. Want sport kan op tal van terreinen van grote betekenis zijn. Een vitaal Nederland bereik je echter niet alleen: hoe meer partijen meedoen met de NOC*NSF Nationale Sportweek, hoe meer potentiële sporters bereiken worden. En dan zijn de clubs essentieel, want daar gebeurt het. Daar kunnen mensen elke dagen ervaren hoe leuk het is om te sporten.

Meedoen kan op talloze manieren. Misschien wil je op jouw club tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek een open dag organiseren of wellicht denk je aan clinic of een toernooi speciaal voor beginners. Wel geldt voor alle sportactiviteiten tijdens de Sportweek: hou rekening met de geldende coronarichtlijnen, dus wees creatief. Er zijn veel mooie buitenlocaties in de omgeving, of mogelijkheden om te sporten op anderhalve meter afstand. Alleen gezamenlijk kunnen we laten zien dat iedereen kan genieten van sporten en bewegen!

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/07/NOC_NSF_NationaleSportweek_RGB.png

Vragen of meer informatie?
Sportactie -> www.clubbase.nl/sportactie. Of neem contact op via sportactie@nocnsf.nl
Nationale Sportweek -> nationalesportweek.nl Of neem contact op via info@nationalesportweek.nl

@copyright SportUtrecht 2022

Top