NieuwsActiviteitentas voor ouderen en jongeren

01/05/2020
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/05/Cultuurtas1.png

Nu ook Tas voor Thuis voor oudere doelgroep

en activiteitentas voor jongeren

In navolging van de Tas voor Thuis die afgelopen weken is verspreid onder honderden gezinnen, werd donderdag 30 april de eerste Tas voor Thuis voor senioren overhandigd. Ook deze tas zit vol met recreatieve, activerende en educatieve spullen. De tas is bedoeld voor de oudere inwoners met een klein sociaal netwerk en die over weinig digitale mogelijkheden beschikken. En ook de jongeren tussen de 12 en 15 jaar kunnen zich voortaan uitleven met de activiteitentas boordevol creatieve en sportieve opdrachten en materialen die inspireren om leuke dingen te doen.

Tas voor thuis voor ouderen
In de tas voor de oudere doelgroep zit onder meer duidelijke informatie over het vinden van praktische hulp. Sommige ouderen zijn niet digitaal vaardig en dan is het lastig om hulp te vinden. Bijvoorbeeld voor het doen voor boodschappen of een gezellig gesprek via de telefoon. Hoe voorkom je isolement als je geen bezoek mag krijgen? De Tas voor Thuis geeft informatie en tovert hopelijk ook een glimlach op het gezicht.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/05/CultuurTasSU-05-scaled-e1588336391744.jpg
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/05/CultuurTasSU-01-scaled.jpg

Activiteitentas voor jongeren
Juist ook voor de jongeren valt het niet mee om zich binnen de beperkingen van de coronamaatregelen een beetje te vermaken. Om de verveling tegen te gaan is er een gratis activiteitentas ontwikkeld. De tas bevat creatieve inspiratie, zoals een rapopdracht van rapper Jermain Bridgewater en een graffiti-opdracht van graffiti-artiest TMS81. Buurtsportcoaches van SportUtrecht voegden sportieve opdrachten toe die dicht bij huis uit te voeren zijn, zoals jongleren met sokken en een hardloopschema. De opdrachten van Jong030 nodigen uit om iets leuks te doen én daar iemand anders blij mee te maken, zoals een taart bakken voor een buurtgenoot. Of het nieuwe belletje lellen: aanbellen, iets liefs achterlaten voor de deur en wegrennen. Ook zitten er materialen in de tas, zoals ballen verzorgd door FC Utrecht, oordopjes met een microfoontje om muziek te luisteren of iemand te (video)bellen en voor meiden make-up.

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/05/Cultuurtas21.png
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/05/CultuurTasSU-06-scaled.jpg

Samenwerking
Voor de samenstelling van deze Tas voor Thuis hebben de organisaties Beter Thuis/Buurtteamorganisatie Sociaal, DOCK Utrecht en SportUtrecht de handen ineen geslagen. Maar ook vele partners waren bereid om een bijdrage te verlenen en de tas vol te stoppen met waardevolle informatie over sport, cultuur en natuur. Dingen om te lezen, te leren en te doen. Daarom dank aan FC Utrecht, Utrecht Natuurlijk, Utrechts Landschap, Vogelbescherming, Broese boekverkopers, Museum Catherijneconvent, ZIMIHC theater, Het Nationaal Ouderenfonds, AxionContinu, Thuisgekookt, Wijkbureau Vleuten-DeMeern, Hersenstichting & Uzelf.
De activiteitentas voor jongeren is tot stand gekomen door een samenwerking tussen ZIMIHC, SportUtrecht, FC Utrecht en Jongerenwerk Utrecht/Jong030.

Verspreiding
Aanvragen voor de tas kunnen worden gedaan door professionals van onder andere bovengenoemde organisaties. De 250 beschikbare tassen voor thuis en de 275 activiteitentassen worden geheel gratis beschikbaar gesteld en de komende weken verdeeld in de stad.

Meer weten?
Neem voor meer informatie contact op met:

Tas voor Thuis SeniorenAnne den Haan | 06- 22062215

Activiteitentas voor JongerenKathelyn Spanjers | 06 25 05 05 10
Yvonne Schleyper | 06 22 44 74 71

@copyright SportUtrecht 2022

Top