NieuwsberichtLees hier de nieuwsbrief

03/04/2020
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/03/nieuwsbrief.png

Lees hier de nieuwste NIEUWSBRIEF

Beste Utrechtse sportvrienden 

Zondag 10 mei is de nieuwe noodverordening vastgesteld en is het dus ook mogelijk voor 19+ om weer te gaan sporten en bewegen, op de sportclub maar ook in de openbare ruimten. De openbare ruimten worden daarmee ook vrij gegeven voor de binnensportverenigingen. De binnensportzwembaden gaan vanaf woensdag 13 mei gefaseerd open. En tot slot krijgen ook de sportverenigingen van de gemeentelijke buitensportaccommodaties de huur voor de periode 1 maart – 1 juni terug.

Al met al goed nieuws. En hiermee krijgt de 1,5 meter samenleving steeds verder vorm. Want de voorzorgsmaatregelen van het RIVM blijven ongewijzigd en ook wordt er, door versoepeling van de maatregelen, een groot beroep gedaan op ieders gezond verstand. Want als het te druk wordt met sporten of bewegen in de openbare ruimten dan kan en mag Toezicht en Handhaving de bijeenkomsten beëindigen.Alleen als we dit met z’n alleen goed doen, kunnen we nieuwe stappen zetten. Is iets nog niet helemaal duidelijk of heb je nog een vraag stel die dan via inlichtingen@sportutrecht.nl.

Blijf gezond en veel sportplezier.

Ronald Hennekes
directeur SportUtrecht

ronald.hennekes@sportutrecht.nl

Belangrijkste uitgangspunten sporten en bewegen vanaf 11 mei

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/04/uitroepteken.png

Voor nu zijn de belangrijkste punten voor de gemeente Utrecht uit de nieuwe noodverordening:

 • Sinds 11 april is het mogelijk voor personen van 19 jaar en ouder om gezamenlijk, bijvoorbeeld in teamverband, buiten te sporten en te bewegen mits zij zich houden aan de afstandseis van 1,5 meter;
 • Jongeren t/m 18 jaar blijven georganiseerd en onder begeleiding buiten sporten en bewegen;
 • De binnensportaccommodaties blijven dicht; het is wel mogelijk om zonder kosten gebruik te maken van de buitensportaccommodaties tot 1 juni. Overleg even met het Vastgoedloket (vastgoed@utrecht.nl) over de mogelijkheden en om teleurstelling te voorkomen.
 • Mocht het niet mogelijk zijn om gebruik te maken van een buitensportaccommodatie, kan er worden uitgeweken naar de openbare ruimten. Iedereen wordt gevraagd verantwoordelijkheid te nemen en op te letten op mogelijke overlast voor de buurt. Denk hierbij aan geluidsoverlast of het ontstaan van té grote groepen. Mocht het te druk worden is Toezicht en Handhaving bevoegd de activiteiten per direct te beëindigen.
 • De binnenzwembaden gaan vanaf woensdag 13 mei gefaseerd open. Vooralsnog mogen er binnen de regels maximaal 30 personen binnen zijn.

Op de website staat de aangepaste noodverordening, het uitgebreide protocol verantwoord sporten en het protocol verantwoord zwemmen. Houd onze website daarom goed in de gaten.

Alle informatie over corona en sport- en beweegactiviteiten

Op de website www.sportutrecht.nl vind je een pagina met alles over corona in relatie tot sport en bewegen zoals:

 • Richtlijnen met daarin opgenomen de brief van de gemeente Utrecht, de noodverordening en het protocol.
 • Meest gestelde vragen en antwoorden uitgesplitst naar aanbieder, sporter, bestuurder etc.
 • Tips en trics voor spotaanbieders. Kijk hoe anderen bepaalde zaken hebben aangepakt.
 • Downloads die mogelijk kunnen helpen bij het aangeven van de spelregels en de logistiek.
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/04/Schermafbeelding-2020-05-12-om-10.43.35-640x591.png

Overzicht herstart sport- en beweegactiviteiten

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/04/Schermafbeelding-2020-05-12-om-11.11.12.png

Op Sportstad-Utrecht.nl staat een overzicht van sport- en beweegactiviteiten die weer gestart zijn. Houd deze rubriek in de gaten aangezien de herstart geleidelijk zal gaan en dit regelmatig zal worden aangevuld.

Tests voor coronavirus beschikbaar. Voor wie en hoe gaat het in z'n werk?

Jeugdtrainers, buurtsportcoaches, mantelzorgers en personeel in het basisonderwijs en in de kinderopvang kunnen zich vanaf heden laten testen op het coronavirus.

Belangrijk hierbij is dat:

 • er daadwerkelijk contact is geweest met groepen kinderen.
 • jij minimaal 24 uur corona-gerelateerde klachten moet hebben en contact hebben opgenomen met jouw bedrijfsarts
 • je moet doorverwezen zijn door de arts.

Mochten bovenstaande drie voorwaarden van toepassing zijn, dan kun je je laten testen bij de GGD-regio Utrecht. Bij afwezigheid van de arts is het mogelijk contact op te nemen met GGD regio Utrecht (Telefoonnummer 030- 630 54 00)

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/04/covid-19.jpg

Online spreekuur voor sportaanbieders op donderdag 14 mei om 19.30 uur

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/03/Online-spreekuur-voor-sportclubs.png

Op donderdag 14 mei staat er wederom een online spreekuur voor sportaanbieders gepland. Thema van dit spreekuur is de herstart van sportactiviteiten, met hierbij aandacht voor de nieuwe maatregelen en de vragen die dit oproept bij sportaanbieders.

Wij hebben mogelijk niet de antwoorden op alle vragen, maar gaan graag met elkaar in gesprek om samen tot oplossingen te komen en goede voorbeelden te delen. Het spreekuur start om 19:30 uur.

@copyright SportUtrecht 2022

Top