NieuwsberichtSpreekuur sportbestuurders

01/04/2020
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/04/Online-spreekuur-voor-sportbestuurders.png

Verslag online spreekuur voor d.d. 2 april 2020

Donderdagavond 2 april waren een tiental sportclubbestuurders en enkele sportclubadviseurs van SportUtrecht deelgenoot van de primeur met het online spreekuur. Nadat iedereen was ingecheckt en de ‘spelregels’ waren uitgelegd, werden de sportclubbestuurders meegenomen in de antwoorden op de gestelde vragen. Zo was er onder meer aandacht voor de landelijke en gemeentelijke regelingen waar sportverenigingen aanspraak op kunnen maken. Ook werden allerlei tips en adviezen uitgewisseld over de wijze waarop je binding met de leden kunt behouden in deze corona tijd. Het enthousiasme om goede voorbeelden uit de praktijk met elkaar te delen was groot.

Zo heeft Handbalvereniging Leidsche Rijn in deze tijd extra baat bij hun digitale clubblad die voor de corona tijd al is ontwikkeld maar nu vaker wordt ingezet. De studentenvolleybalvereniging USV Protos organiseert allerlei online activiteiten voor hun teams. En dat je filmpjes met oefeningen niet altijd zelf hoeft te verzinnen bewijst Kampong Hockey. Spelers van het eerste team kondigen de nieuwe filmpjes van de KNHB (hockeybond) persoonlijk aan en dagen de leden van de club vervolgens uit. Mooie voorbeelden waar andere bestuursleden door geïnspireerd werden. De bestuursleden waren het over een ding roerend eens: blijf communiceren met je leden! Bedenk de manier die bij jouw club past en maak gebruik van de juiste middelen om de leden te bereiken.

Michel Marree (voetbalclub PVC): “Met toch een behoorlijke groep en wellicht zonder veel ervaring met online vergaderen, hebben we het er met z’n allen goed afgebracht.” Cees Vernooij (Kampong) geeft aan: ”Ik heb zelf ook weer nieuwe dingen gehoord en weer geleerd van de verhalen van de andere clubs.” Door deze positieve reacties geeft Judith de Keijzer na afloop aan dat de sportclubadviseurs zeker voor een vervolg gaan “Houd de website en onze nieuwsbrief voor de aankondiging in de gaten. Voor vragen hoef je natuurlijk niet te wachten tot het volgende spreekuur, want de sportclubadviseurs staan ook nu voor jou klaar!”

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/04/adviseurs.png

Adviseurs

Wie zijn onze adviseurs en wat zijn hun specialismen? Je vindt ze hier, ze staan voor je klaar.

Meer informatie? (06) 29 09 95 05 | judith.dekeijzer@sportutrecht.nl Judith de Keijzer, manager sportclubs

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2020/04/arrow3.png

@copyright SportUtrecht 2022

Top