NieuwsberichtUitbreiding Utrecht Talent Center

17/12/2019
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/12/TalentCenterUitbreiding-1.jpg

Utrecht Talent Center breidt uit

Het Utrecht Talent Center is een uniek Utrechts samenwerkingsverband van topsportverenigingen. Al enige tijd praten zij met elkaar over één missie: de talentontwikkeling in de Utrechtse sport naar een hoger niveau tillen. Kennisdeling, kruisbestuiving, samenwerken, passie en plezier zijn de drijfveren. Op zaterdag 7 september hebben de initiatiefnemers – Hellas (atletiek), VVU (volleybal), SV Kampong Hockey, Top Judo Utrecht, UZSC (waterpolo) en FC Utrecht – de Utrecht Talentendag gelanceerd om een impuls te geven aan de ontwikkeling van hun sporters en coaches. SportUtrecht is vanaf het begin betrokken bij de oprichting van het Utrecht Talent Center en is enthousiaste ondersteuner van het initiatief.

Samen sterk
Het Utrecht Talent Center maakt zich sterk om de weg naar de top zo goed mogelijk te faciliteren voor hun talenten. Samen pakken de verenigingen sportoverstijgende thema’s aan zoals voeding, blessurepreventie en mentale vaardigheden. Zij zetten zich niet alleen in voor potentiële Olympiërs, maar ook voor de toekomstige regionale sporthelden. De Talentendag in september was een eerste grote gezamenlijke actie, waardoor het Utrecht Talent Center zichtbaarder is geworden. De ruim 80 aanwezige sporttalenten gaven aan het erg leuk te vinden elkaar te ontmoeten en te leren hoe andere talenten hun sport beleven. Coaches en ouders spraken onderling over de uitdagingen die zij ervaren in relatie tot de jonge sporter. Een aantal van de besproken thema’s zullen in 2020 een verdieping krijgen. Rondom deze inspirerende dag is de belangstelling voor het Utrecht Talent Center vanuit andere ambitieuze verenigingen toegenomen.

Versterking met zes nieuwe clubs
Eind november heeft het Utrecht Talent Center zich versterkt met zeven enthousiaste verenigingen en talentprogramma’s te weten A.U.S.R Orca (roeien), URC Viking (roeien), UBALL (basketball), BC Utrecht Cangeroes (basketball),  Turn4U (turnen), de Halter Utrecht (worstelen) en SkateUnited RTC Midden (shorttrack, langebaan en inline-skaten).

Het Utrecht Talent Center verwelkomt de nieuwe clubs. Zij brengen nieuwe energie en creatieve ideeën de groep in. Bovendien staat het Utrecht Talent Center voor talentontwikkeling stadsbreed en daar dragen deze verenigingen goed aan bij. Ieder kind moet de kans krijgen om zich optimaal te kunnen ontwikkelen in zijn of haar sport. Daarnaast is ‘samen sta je sterk’ iets wat alle verenigingen omarmen. Deze 13 verenigingen steken in december de koppen bij elkaar om concrete plannen te maken waarin hun gezamenlijke missie naar voren komt.

Blijf op de hoogte van de nieuwe plannen via www.utrechttalentcenter.nl.

Heb je nog vragen, neem contact op met Amarens Genee via amarens.genee@sportutrecht.nl of (06) 4245086.

@copyright SportUtrecht 2022

Top