NieuwsberichtSportUtrecht Congres

11/12/2019
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/12/sportcongres-foto.png

SportUtrecht Congres: broeinest voor ideeën

Op 25 november was het Sport College ROC Midden Nederland de locatie voor het eerste SportUtrecht Congres. Ruim drie uur gevuld met sport, sport en nog eens sport. Met een goede opkomst en een divers pallet aan inspiratiesessies was het een avond om op voort te borduren, zowel voor de organisatie als voor de aanwezigen uit het Utrechtse sportlandschap. 

Na een welkomstwoord van Bas van de Brand en Hans Galesloot (Sport College), Ronald Hennekes (directeur SportUtrecht) én een geslaagde energizer van voormalig kickboks kampioene en beweegmakelaar Houda volgde de officiële aftrap van sportwethouder Maarten van Ooijen. 

Hij ging in op het centrale thema van de avond, het Sportakkoord Utrecht en wees de aanwezigen eens te meer op het belang van gezonde en pro-actieve sportclubs, welke belangrijke functie zij innemen in onze stad, op zowel sportief als maatschappelijk vlak en kreeg vervolgens de handen op elkaar met een treffend ‘boter bij de vis doen’. Het Sportakkoord, en de bijbehorende challenges, vormt hét moment om door te pakken, samen, zoals Van Ooijen meermaals benadrukte. Met het benoemen van mooie praktijkvoorbeelden, zoals de Derde Helft bij USV Hercules onderstreepte hij ook het belang van het daadwerkelijk ondertekenen van het akkoord waarmee je als sportaanbieder je intentie ook echt concreet maakt om bij te dragen aan een nóg mooiere sportstad, waarin ruimte is voor iedereen en waarbij de eigen behoefte, die van de club, leidend blijft.  

Met het sportakkoord als centrale thema was de uitdaging vooraf om voor alle aanwezigen een divers en prikkelend programma samen te stellen. Inspiratiesessies die ondergebracht konden worden binnen de drie hoofdthema’s van het akkoord, te weten: inclusief sporten en bewegen, positieve sportcultuur en vitale sportaanbieders. Bovendien moesten de deelnemers naar huis gaan met nieuwe ideeën, bruikbare tips, een groter netwerk en vooral vertrouwen in hun werk voor club of organisatie.  

Zowel de inspiratiesessies waaruit men kon kiezen als de samenstelling van de ruim 170 gasten bleken een mooie afspiegeling te zijn van onze stad en van sport. Van dilemma’s van een topcoach tot subsidies, van marketingtools tot aan het waarderen van vrijwilligers en ook de verbinding van zorg, sport en welzijn: de keuze was divers.  Aanmeldingen voor het Sportcongres kwamen ook uit diverse windrichtingen: grote sportclubs, kleine aanbieders, eenpitters, maar ook vanuit zorg, welzijn en het sociale domein; iedereen die ‘iets’ met of voor de sport wilde doen was aanwezig.  

In een omgeving waar een groot deel van de aanwezigen elkaar al eens hadden gezien bleken er ook veel nieuwe bruikbare contacten te zijn gelegd en werden er tijdens de afsluitende borrel links en rechts al plannen gesmeed of ideeën gedeeld. Voor een deel van de aanwezigen waren de sessies te kort om alle antwoorden te krijgen op vragen. Reden te meer om – zoals de wethouder al aangaf aan het begin van de avond – deze antwoorden en oplossingen SAMEN te gaan creëren. 

Lees meer over het Sportakkoord.

sportcongres01
sportcongres02
sportcongres03
sportcongres04
sportcongres05
sportcongres06
sportcongres07

Download hier de presentaties van de avond

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/12/arrow22-160x160.jpg
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/12/JonggrasSportbuddies_.png

JongGrasSportbuddies

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/12/DNAclub.png

Gersom SmitWat is het DNA van jouw club?

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/12/Subsidies_.png

SportUtrechtSubsidies voor sportaccommodaties

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/12/toekomst.png

Mulier instituutToekomstbestendige sportclub

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/12/Ted.png

Ted van der Bruggen Crowdfunding door sportverenigingen

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/12/Froukje-Smits2.png

Froukje Smits4 dimensies van gedragscodes

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/12/vcutrecht.png

VCUtrechtWaarderen van Vrijwilligers

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/12/kenniscentrumsport.png

KenniscentrumsportVerbinden van
zorg-sport-welzijn

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/12/House-of-Esports.jpg

House of EsportsGamen en Esports

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/12/Preventie-seksueel-grensoverschrijdend-gedrag-Centrum-Veilige-Sport.png

Centrum Veilige SportPreventie (seksueel)
grensoverschrijdend gedrag

@copyright SportUtrecht 2022

Top