NieuwsberichtUtrecht op weg naar aardgasvrij

28/11/2019
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/11/zonneboiler-1.jpg

Utrecht op weg naar aardgasvrij

Nederland gaat stoppen met het gebruik van aardgas voor het verwarmen van woningen en gebouwen. Utrecht wil dat in 2030 minimaal 40.000 woningen of andere gebouwen aardgasvrij zijn en in 2050 moet de hele stad aardgasvrij zijn. Ook jouw sportvereniging krijgt hier vroeg of laat mee te maken, daarom is het raadzaam om nu al eens na te gaan wat dit voor uw vereniging betekent. De gemeente Utrecht en SportUtrecht bieden hierbij op verschillende manieren ondersteuning.

Hoe helpen wij?
De hulp die we bieden bestaat uit financiële hulp en ondersteuning van praktische aard. Bij financiële hulp kun je denken aan leningen die onder zeer gunstige voorwaarden worden verstrekt door het EnergiefondsUtrecht of een subsidie voor zonnepanelen. En heb je meer behoefte aan hulp van praktische aard, dan kun je bijvoorbeeld gratis advies krijgen over het toepassen van zonnepanelen op je clubgebouw.

Moet ik nu al aan de slag? 
Je hoeft nu nog niet van het aardgas af, maar het kan wel verstandig zijn om nu al na te denken over alternatieven voor aardgas en te werken aan een goed stappenplan. Op natuurlijke momenten kun je dan al rekening houden met het gegeven dat je als vereniging later een keer van het aardgas af moet. Bijvoorbeeld als een installatie is afgeschreven en vervangen moet worden, of als een verwarmingsketel stuk is. Het zou zonde zijn als je investeringen doet die straks niet meer bruikbaar zijn. SportUtrecht en de gemeente Utrecht kunnen helpen en geven graag advies.

Meer informatie 

  • Lees hier meer over de ontwikkeling Utrecht aardgasvrij.
  • Lees hier meer over de mogelijkheden voor ondersteuning als je stappen wilt maken richting aardgasvrij en klimaatneutraal.

@copyright SportUtrecht 2022

Top