NieuwsberichtLichthinder veldverlichting

28/11/2019
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/11/P1010507.jpg

Lichthinder veldverlichting

Heeft jouw club lichtmasten op het terrein? Denk er dan aan dat ze na 23.00 uur uit moeten staan. Ook moeten de masten uit als er niet meer wordt gesport en er geen onderhoudswerkzaamheden bezig zijn. Dit bespaart niet alleen energie, maar is ook wettelijk verplicht. Verder mag het licht niet rechtstreeks bij de omringende bewoners naar binnen schijnen en zo overlast veroorzaken. 

Als jouw club een toernooi wil houden en de veldverlichting daardoor langer aan moet blijven, kun je de 12-dagenregeling gebruiken. Die houdt in dat je maximaal 12 keer per jaar een vrijstelling kunt krijgen van de geldende voorschriften.  De gemeente zal per activiteit besluiten of er vrijstelling mogelijk is. 

TIP: Kapjes of louvres voorkomen (zoveel mogelijk) dat de sportverlichting direct op de gevels van omliggende woningen kan schijnen. Zo nodig kan met een lichtmeting bepaald worden of de veldverlichting en het strooilicht die op de omgeving en naastgelegen bebouwing schijnt, aan de wettelijk normen voldoet.

 

@copyright SportUtrecht 2022

Top