NieuwsberichtPVC Voetbal: LED lampen en kunstgras

28/11/2019
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/11/P1010505-1.jpg

PVC Voetbal plaatst LED verlichting

PVC Voetbal heeft ledverlichting aangelegd op het Sportpark Marco van Basten en de gemeente heeft het bestaande natuurgrasveld vervangen door kunstgras. Dit veld kan nu intensiever gebruikt worden en is voor zowel trainingen als wedstrijden geschikt. De club groeit en er is meer groei is te verwachten met de komst van woningbouw rondom de Jaarbeurs en het Merwedekanaal.

Zorgvuldig lichtplan
Het natuurgrasveld was onverlicht. De club heeft eerst zorgvuldig overlegd met de buurtbewoners die uitzicht op het veld hebben. Daarna is een vergunning voor veldverlichting aangevraagd. Er is zowel een lichtplan als een lichthinderberekening gemaakt. En om lichthinder zoveel mogelijk te voorkomen, is gekozen voor een armatuur met kapjes.

Nadat de vergunning werd verleend, is de verlichting geleverd en geïnstalleerd. De club heeft een rijkssubsidie van 35% aangevraagd en toegekend gekregen. Daarnaast heeft de club ook een bijdrage aan de gemeente gevraagd voor de ledverlichting vanwege de omzetting van gras naar kunstgras, als gevolg van de groei van de stad. Als aan alle voorwaarden is voldaan, komt de club in aanmerking van een bijdrage van 35% van de aanschafkosten van de ledverlichting. Een van de voorwaarden is dus dat het alleen verlichting betreft op een veld dat de omzetting van gras naar kunstgras heeft gekregen en omdat het een wijziging is ten behoeve van groei van de stad. Als de gemeente Utrecht de bijdrage verleent, hoeft de sportclub dus slechts 30% van de aanschafkosten zelf te betalen.

Naast het nieuwe veld, is ook het bestaande veld en het trainingsveld van ledverlichting voorzien. PVC heeft hiermee een grote stap gezet in energiebesparing en verlaging energielasten.

Meer weten over energiemaatregelen, veldverlichting en of die mogelijk zijn voor jouw club? Neem contact op met Irene Mobach, irene.mobach@sportutrecht.nl of 06 22050528

@copyright SportUtrecht 2022

Top