NieuwsberichtBlaashal ULTC Iduna

07/11/2019
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/11/Blaashal-ULTC-Iduna.png

Blaashal ULTC Iduna

https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/11/Blaashal-ULTC-Iduna3.png
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/11/Blaashal-ULTC-Iduna2.png

Na 13 jaar onderzoek en procedures, is de blaashal van ULTC-Iduna er dan toch gekomen. Wethouder Maarten van Ooijen heeft de hal geopend, in een clinic met kinderen van de club. Zij kunnen nu dichtbij huis in de winterperiode tennisslessen volgen en een interne competitie spelen.

De ruim 1600 leden van een van de grootste tennisclubs van Nederland gebruikt de 14 banen zeer intensief en in toenemende mate het hele jaar door. De blaashal maakt nog intensiever gebruik mogelijk. De dubbelwandige hal isoleert relatief goed, geeft beperkte lichtuitstraling. De hal is zorgvuldig ingepast in de omgeving, met extra beplanting, met het oog op zo min mogelijk verstoring van het parklandschap.

De financiering is mogelijk geworden dankzij subsidie (BOSA) en een lening bij BNG-bank, met een garantstelling die gemeente, sportclubs en SWS zijn overeengekomen (100% gemeente en 50% contraborg door SWS). De leden van ULTC-Iduna betalen extra voor de huur van banen, als zij daar gebruik van maken. De contributie hoefde niet aangepast te worden.

@copyright SportUtrecht 2022

Top