NovemberCursus vertrouwenscontactpersonen

04/11/2019
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/11/vcp.png

Cursus voor VCP's in de sport

Seksuele intimidatie en/of ongewenst gedrag is al lang geen nieuw begrip meer in Nederland. Ook binnen de sport komt het voor. Al snel denken we hierbij aan jonge sporters die slachtoffer zijn geworden van volwassen begeleiders. Maar het vindt ook plaats tussen sporters onderling, of tussen begeleiders. Hoe ga je hier als sportclub mee om?

SportUtrecht biedt de opleiding vertrouwenscontactpersonen (VCP) aan voor vrijwilligers binnen Utrechtse sportverenigingen.

Tijdens deze cursus wordt aandacht besteed aan de positie die de VCP inneemt wanneer er sprake is van een klacht. Er wordt ingegaan op de adviezen en de verwijzingen die mogelijk zijn. De cursus is niet alleen theoretisch, maar ook praktisch. Zo worden er praktische gesprekstechnieken geoefend. Al met al een veelzijdige training waarin de verschillende kanten van het werk van de VCP worden toegelicht en geoefend. De opleiding wordt afgesloten met een certificaat van NOC*NSF Academie voor Sportkader.

Voor wie?
De (bij)scholing is bedoeld voor professionals en vrijwilligers binnen verenigingen met interesse voor de functie van VCP. Ook is de cursus interessant voor ‘nog niet gecertificeerde’ VCP’ers in functie. Deelnemers aan de training hebben een leeftijd van minimaal 25 jaar. De cursus duurt één dag. Let op: maximaal twee inschrijvingen per vereniging. 

Wanneer
De bijeenkomst wordt gehouden op zaterdag 25 januari bij SportUtrecht, aan het Herculesplein 209, 3584 AA Utrecht. De cursus start om 10.00 en eindigt om 17.00 uur.

Kosten
Voor deelnemers van sportverenigingen uit de gemeente Utrecht zijn geen kosten verbonden aan de cursus. Wel vragen wij een kleine borg die na het afronden van de cursus wordt terug gestort.

Aanmelden
Aanmelden kan tot 11 januari 2020 via deze link. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, en vol = vol!

Neem voor meer informatie contact op met Koen van Es via koen.vanes@sportutrecht.nl of (030) 284 07 70.

@copyright SportUtrecht 2021

Top