NieuwsberichtAya (12) voorbeeld voor velen

17/09/2019
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/09/milkovi-vy_cVJCAVG0-unsplash.jpg

Aya (12): voorbeeld voor velen

De entree van de Mytylschool De Kleine Prins Utrecht is in zicht na een korte wandeling vanaf het SportUtrecht kantoor op Galgenwaard. Aangekomen in de bovenbouw klas zijn we op zoek naar het grote zwemtalent. Aya Zoydoouri Idrissi heeft maar liefst drie zwemdiploma’s gehaald, haar A, B én C. Femke Cordova, consulent aangepast sporten spreekt haar over deze bijzondere prestatie.

Sporten met een beperking
De 12-jarige Aya weet het allemaal goed te vertellen in de aula van haar school. Ondertussen is ook haar moeder aangeschoven en ze luistert naar haar dochter met een grote glimlach op haar gezicht. Femke is namelijk geen vreemde voor Aya. In het verleden volgde ze al 1 jaar zwemles en 2 jaar gym bij haar. Ook kennen ze elkaar van sportclub Only Friends Utrecht waar Aya ook heeft gesport. In de tussentijd is Aya heel wat gegroeid in de lengte en voelt ze zich als een vis in het water. Hoe ze het aangepast sportaanbod zwemmen heeft gevonden? Gewoon thuis, zelf, op de tablet.

Als een vis in het water
Vol trots vertelt Aya dat ze onwijs veel van zwemmen is gaan houden. Dit komt onder andere door haar zwemmeesters Brett en Stanley. Het allerleukste aan zwemles vindt ze de schoolslag. ‘Nee’ Zegt Aya snel. ‘Alles is leuk, niet alleen de schoolslag, maar ook onder water zwemmen en door het gat zwemmen vind ik heel leuk.’ Met veel plezier is ze naar de zwemlessen geweest in zwembad Den Hommel. De zwemmeesters waren heel goed. Door Brett is Aya haar beenslag goed vooruitgegaan. Hierdoor zijn haar benen veel sterker geworden, niet alleen in zwemmen maar ook in rennen en lopen. Moeder vertelt dat ze het belangrijk vindt dat Aya goed kan zwemmen want.. (kijkend naar haar dochter) ‘Ik wil natuurlijk niet verdrinken.’ maakt Aya af.  Er volgt een boks tussen mamma en Aya. Nu weet Aya dat ze goed kan zwemmen als ze het water in gaat.

Bezig bijtje
Aya is een sportieve meid en ze houdt van uitdagingen. Ze is een bezig bijtje want naast zwemles sport ze ook nog graag bij atletiekvereniging Hellas in Utrecht. Hier traint Aya elke dinsdag om een snelle loper te worden. De 100 meter heeft ze al gewonnen, deze afstand vindt ze het allerleukste. Racerunning vindt Aya ook heel leuk om te doen. ‘Voor racerunning heb je een racerunner nodig, dat is een racefiets met 1 wiel voor en 2 wielen achter maar zonder trappers. Je moet zo hard mogelijk rennen’ legt Aya uit. Ook mamma is enthousiast over de sport atletiek: ‘Het is zo goed voor haar benen, die van deze sport juist sterker worden. Het is goed dat Aya in beweging blijft. In beweging blijven en plezier maken vind ik belangrijk voor haar.’

Volgend schooljaar gaat Aya naar het Stip VSO waar op woensdagmiddag ook sportactiviteiten worden georganiseerd. Maar eerst gaan ze op vakantie naar Marokko waar opa en oma wonen. ‘In Marokko gaan we altijd naar het strand en lekker zwemmen. Nu kan ik goed alleen zwemmen’ zegt Aya. Mama kijkt Aya stralend aan en zegt: ‘Ik ben super blij voor haar dat ze dit heeft bereikt en ook onwijs trots. Ze verbaast ons elke keer weer door elke dag een stukje vooruit te gaan. Dit had ik niet verwacht en nu heeft ze zelfs 3 zwemdiploma’s gehaald. Super goed, ze is een groot voorbeeld voor alle kinderen.’

@copyright SportUtrecht 2022

Top