septemberComing Out Day 2019 in Utrechtse sport

09/09/2019
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/09/rainbow.jpg

Coming Out Day in de Utrechtse sport

Op vrijdag 11 oktober 2019 is het Coming Out Day. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht gevraagd voor het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt. Want dat uit de kast komen – de coming out – is nog steeds niet voor iedereen even makkelijk.

Doe mee met jouw club
Voor sportverenigingen is de internationale Coming Out Day op 11 oktober een mooi moment om duidelijk te laten zien dat zij open staan voor iedereen, ongeacht seksuele geaardheid of voorkeur. Daarom grijpt SportUtrecht zowel 11 oktober als het speelweekend van 11, 12 en 13 oktober de Coming Out Day aan om met zoveel mogelijk Utrechtse sportverenigingen een collectief statement te maken door allemaal de regenboogvlag te hijsen.

Regenboogvlag
Deelname kost de verenigingen geen geld. Wil je een regenboogvlag ontvangen om te kunnen hijsen en vlaggen op en rondom de Coming Out Day, vraag deze dan aan bij SportUtrecht via deze link.

Gratis workshop
De John Blankenstein Foundation (JBF website) biedt daarnaast de mogelijkheid aan Utrechtse sportverenigingen om kosteloos een workshop te volgen waarbij LHBT acceptatie binnen de vereniging bespreekbaar wordt gemaakt. Deze workshop vindt plaats binnen de vertrouwde omgeving van de eigen vereniging, of binnen een afdeling of team en kan per vereniging op maat worden gemaakt.

Meer informatie
Neem voor meer informatie over de Coming Out Day, een regenboogvlag of de JBF contact op met Koen van Es, via koen.vanes@sportutrecht.nl of (030) 284 07 70.

@copyright SportUtrecht 2021

Top