NieuwsberichtBeweegmaatjes scoren met John West

03/07/2019
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/07/jw.jpg

Beweegmaatjes scoren met John West

‘Schitter zelf op het gras van stadion Galgenwaard’ luidt de slogan van FC Utrecht voor het voetbaltoernooi voor bedrijven. Dinsdag 28 mei 2019 vond het bedrijventoernooi plaats met als een van de deelnemende bedrijven John West.

Ter gelegenheid van dit voetbal toernooi besloot John West om twee plaatsen beschikbaar te stellen ter bevordering van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en lokale binding.

Hierbij is bewust gekozen voor het SportUtrecht programma Beweegmaatjes.

John West, bekend om haar vis in blik, richt zich steeds meer op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, welke één van de kernwaarden is van het bedrijf. Meerdere projecten komen langs op de site van John West en het thema sport valt ook direct op. Ze richten zich op topsport en breedtesport en werken al samen met topchef Erik te Velthuis en sport diëtiste Brenda Frunt. John West staat voor een actieve gezonde levensstijl, waarbinnen sport en voeding hand in hand gaan. Vis uit blik is een gezonde voedingsbron, welke van nature boordevol eiwitten zit (40g per blikje John West tonijn). Ideaal voor een actieve levensstijl! Eerder heeft John West op grotere schaal het MVO opgepakt, maar dit keer kiezen zij voor een hun directe omgeving, een goede buur! Met als Beweegmaatjes als onderburen in het bedrijvengebouw waar zij gevestigd zijn en een duidelijke link met bewegen en sport, is voor John West de keuze snel gemaakt!

Beweegmaatjes is een programma voor mensen die niet vanzelfsprekend hun weg vinden in de sport. Zij krijgen graag een steuntje in de rug om (weer) te gaan bewegen. Vrijwilligers gaan samen met een wijkbewoner verschillende sporten uit proberen in de buurt en werken samen aan een gezondere leefstijl. Vrijwilliger Sydney en zijn maatje Felix zijn de gelukkigen die hun voetbalschoenen mogen aantrekken en op het gras van stadion Galgenwaard mogen voetballen. Na afloop van het toernooi is er een grote barbecue en een groot feest.

Voor de teamleden van John West blijkt Sydney een grote aanwinst, want hij is niet de eerste beste voetballer. In zijn geboorteland Zambia speelt hij voor het nationale team van Zambia onder de 23 jaar. Daarnaast heeft hij in Zambia een eigen voetbalschool om jongeren van de straat te houden en een kans te geven te sporten. Nu Sydney in Nederland woont is hij een actieve vrijwilliger bij onder andere Beweegmaatjes en geeft hij beweeglessen aan senioren.

Het team van John West met Beweegmaatjes wordt uiteindelijk geen winnaar, maar leveren met hun prachtige inzet een topprestatie en een mooi doelpunt door middel van een kopbal van Felix als kers op de taart.

Bedankt John West voor deze mooie dag voor onze Beweegmaatjes!

@copyright SportUtrecht 2022

Top