Mei30 miljoen subsidie

23/05/2019
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/02/money.jpg

30 miljoen accommodatie subsidie

Sportclubs met een eigen accommodatie kunnen nog steeds gebruik maken van de landelijke subsidie BOSA. Er is voor 2019 nog ruim 30 miljoen beschikbaar. 

 De subsidie bedraagt 20% over het investeringsbedrag en onderhoudsuitgaven voor de accommodatie of de sportmaterialen. Ook voor inhuur van een schoonmaakbedrijf mag 20% subsidie worden aangevraagd. 

Het drempelbedrag is een subsidiebedrag van 5.000 euro. Een subsidie tussen de 5.000 en 25.000 euro kan alleen m.b.v. facturen en een betalingsbewijs, na afloop van de verbouwing/aanschaf worden aangevraagd.  

Een subsidiebedrag van meer dan 25.000 euro, kan met een offerte aangevraagd worden. Dit gaat dus om een investering van circa 100.000 euro of meer.  

Meerjarige regeling
De regeling is meerjarig. Er mogen facturen verzameld worden van 12 kalendermaanden. Voor uitgaven in het november 2019, kan het dus zinvol zijn om die in te dienen op 2 januari 2020, omdat er dan weer nieuw budget is. 

 Voor energiemaatregelen en aanpassingen ten behoeve van toegankelijkheid voor mensen met een lichamelijke beperking, is bovenop de 20% nog 15% extra beschikbaar. De energiemaatregelen omvatten o.m. isolatie, led sportverlichting, zonnepanelen, warmtepompen voor warm water en of verwarming. Maatregelen voor toegankelijkheid omvatten o.m. een automatisch te openen toegangsdeur, aangepast toilet, lift, toegankelijkheid kleedkamers ect.  

Hulp nodig met de aanvraag? 
Neem contact op met Irene Mobach, via irene.mobach@sportutrecht.nl  of 0622050528 

 

Rekenvoorbeeld 

@copyright SportUtrecht 2018

Top