MeiCultuur@Cruyffcourts

22/05/2019
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/05/2019-05-01-Kickoff-Cultuur_CruyffCourts-9_naamsvermelding-Koen-Suyk-Fotografie.jpg

Cultuur @ Cruyffcourts

Het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de Johan Cruyff Foundation bundelen met het project Cultuur@CruyffCourts de krachten om kinderen en jongeren uit armere wijken toegang te geven tot sport en cultuur dichtbij huis: op Cruyff Courts. Kinderen krijgen naast het al bestaande sportaanbod nu ook de mogelijkheid kennis te maken met culturele activiteiten zoals rappen, dj-en, dansen en vloggen.

Start Cultuur@CruyffCourts in Utrecht Overvecht
Op woensdagmiddag 1 mei ging een groep van ongeveer 20 kinderen uit de buurt aan de slag met diverse workshops. De kinderen begonnen met circus les, kregen een capoeira en breakdance workshop, drumden er op los bij de workshop Streetbeats, Mr. Pbone was aanwezig met een Pbone workshop en er werd geschilderd met SportUtrecht buurtsportcoach Ilse Visser. Tot aan de zomer wordt een gevarieerd programma aan culturele workshops aangeboden op het Cruyff Court Normadreef in Overvecht. Na de zomer gaan ZIMIHC en SportUtrecht hiermee verder onder de noemer U Make&Move!

 

Lees het volledige persberichtFoto: Koen Suyk

@copyright SportUtrecht 2018

Top