AprilSocial Return

29/04/2019
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/04/HW0A9906.jpg

#SportdoetMeer
Onder de noemer Sport doet Meer bestaan tal van maatschappelijke initiatieven in de Utrechtse sport. Iedere maand besteden we in aandacht aan de laatste ontwikkelingen en inspirerende voorbeelden. 

Het thema deze maand: Social Return
Bij social return gaat het erom dat een investering die de gemeente doet, naast het ‘gewone’ rendement ook een concrete sociale winst (return) oplevert. Bedrijven die een opdracht gegund krijgen van de Gemeente Utrecht moetenminimaal 5% van de opdrachtsom voor social return inzetten. 

De Gemeente Utrecht biedt opdrachtnemers verschillende manieren om social return op een creatieve manier in te zetten. Het delen van kennis, expertise of middelen is één van de mogelijkheden. Dit biedt veel kansen om de Utrechtse sport(clubs) te versterken en daarmee hun maatschappelijke inzet te vergroten! 

SportUtrechthaalt de behoefte van sportclubs op en brengt deze in bij de adviseurs van de Gemeente Utrecht. Op die manier wordt gekeken hoe bedrijven met eensocialreturnverplichtingkunnen worden gekoppeld aan de hulpvraag van de sportclub. 

Een mooi voorbeeld is de klusdag die op 30 maart 2019 bij tennisvereniging At Risk is georganiseerd vanuit de social return verplichting van KWS Infra Utrecht, weg- en waterbouwbedrijf (zie foto).  Lees hier het verslag van Eddy Steenvoordeen.

Inspiratie en meer informatie?
Meer weten over social return en de mogelijkheden voor jouw club of bedrijf? SportUtrecht heeft deze richtlijn opgesteld met meer informatie. Heb je nog vragen, neem dan contact op met Querian Eijgensteijn via querian.eijgensteijn@sportutrecht.nl of (06) 45 18 57 20.

@copyright SportUtrecht 2021

Top