NieuwsberichtUtrechts Sportakkoord

04/04/2019
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/04/bhSportakkoord09.jpg

Utrechts Sportakkoord

Vorig jaar juni ondertekenden vele landelijke organisaties het Nationaal Sportakkoord. Ook gemeente Utrecht, vertegenwoordigd door onze sportwethouder Maarten van Ooijen, plaatste zijn handtekeningIn Utrecht willen we de kansen van het Nationaal Sportakkoord graag verzilveren in een lokaal Sportakkoord. Daartoe heeft een werkgroep van de gemeente en van SportUtrecht een aantal ambities opgesteld, gekoppeld aan de thema’inclusief sportenpositieve sportcultuur envitale sport- en beweegaanbieders. In de loop van 2019 voegen we daar de ambities met betrekking tot Topsport en Talentontwikkeling in Utrecht aan toe.  

De werkgroep is bij het verwoorden van deze ambities bijgestaan door een aantal deskundige Utrechters. Hiermee hebben we een basis kunnen leggen die we in april voorleggen aan een brede groep van vertegenwoordigers van sportverenigingen en Utrechtse organisaties die zich betrokken voelen bij één of meer van deze thema’s. Daarmee maken we een gezamenlijk en breed gedragen Sportakkoord dat op de genoemde thema’s echt verschil kan gaan maken. 

Bijeenkomst
Op woensdagmiddag 24 april organiseren we op het kantoor van SportUtrecht een besloten bijeenkomst met de partners. We gaan dan in gesprek over de ambities voor het Sportakkoord. We horen graag wat deze ambities betekenen voor de verenigingen en andere organisaties en welke bijdrage zij willen en kunnen leveren aan het Utrechts Sportakkoord. De bijeenkomst wordt afgesloten met een etentje en het bijwonen van de wedstrijd FC Utrecht – Fortuna Sittard. Wethouder Maarten van Ooijen zal voorafgaand aan de wedstrijd – tijdens een speciale bijeenkomst in de provincielounge van FC Utrecht – kennis nemen van de uitkomsten en hierover in gesprek gaan met de maatschappelijke partners van FC Utrecht. 

Het streven is om het Utrechts Sportakkoord in juni vast te stellen waarna de uitvoering kort daarna van start kan gaan.   

Neem voor meer informatie over het lokale sportakkoord of over de bijeenkomst zelf contact op via info@sportutrecht.nl.

Foto: eigendom van Rijksoverheid/Bart Hoogveld

@copyright SportUtrecht 2022

Top