NieuwsberichtVuelta a Utrecht!

03/04/2019
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/04/wielren-vuelta.jpg

Vuelta a Utrecht!

De Ronde van Spanje (Vuelta) gaat van start in Utrecht in 2020. De ploegenpresentatie, de start met een ploegentijdrit en de finish van de tweede etappe zijn in augustus 2020 in Utrecht. De tweede etappe start in ’s-Hertogenbosch en komt aan in Utrecht op het Utrecht Science Park. De derde etappe trekt door Noord-Brabant en heeft Breda als start- en finishplaats. De precieze data (eind augustus 2020) zijn nog niet vastgesteld. 

Momenteel wordt door SportUtrecht en Wielerplatform Utrecht  (samenwerkingsverband van Utrechtse wielerverenigingen) gewerkt aan een programma van activiteiten rondom de Vuelta. Hiermee zullen we aansluiten op het Vuelta activatieprogramma dat provinciaal en gemeentelijk zal worden opgezet. Naar verwachting is hierover tegen de zomer meer bekend. 

Waar komt de Vuelta langs? 

Etappe 1 

Start: Jaarbeurs | Croeselaan | Vondellaan | Bleekstraat | Catharijnesingel | Ledig Erf | Tolsteegsingel | Maliesingel | Maliebaan | Snellenlaan | Biltstraat | Wittevrouwensingel | Kleinesingel | Blauwkapelseweg | Eykmanplein | Kardinaal de Jongweg | Salvador Allendeplein | Brailledreef | Einsteindreef | Henry Dunantplein | Marnixbrug | Sint-Josephlaan | Cartesiusweg | Thomas á Kempisplantsoen | Vleutenseweg | Hogerweidebrug | Vleutensebaan | Busstation Leidse Rijn | Centrum Boulevard | Grauwaartsingel | Melissekade | Busbaan Parkwijk | Busbaan de Woerd | Busbaan Ouderijn | Rijksstraatweg | Strijkviertel | Busbaan Rijnvliet | Busbaan Strijkviertel | Stadsbaan Leidsche Rijn | Dominee Martin Luther Kinglaan | De Meernbrug | Dominee Martin Luther Kinglaan | Weg der Verenigde Naties | 24 Oktoberplein | Sowetobrug | Graadt van Roggenweg | Croeselaan | Finish: Jaarbeurs 

Etappe 2 

De tweede etappe gaat vanuit Den Bosch naar Utrecht. Vanuit De Bilt komt het peloton de stad binnen en na een lus door de stad Utrecht, wordt de sprint aangetrokken
richting de finishlijn op het Utrecht Science Park. De tweede etappe is 183 km lang. 

Bekijk hier de route van de ploegentijdrit door Utrecht. 

Klik hier voor meer informatie.

@copyright SportUtrecht 2021

Top