MaartSportdag in Zuid

27/03/2019
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/03/IMG-20190315-WA0008.jpg

Sportdag in Zuid: speels en positief

In alle Utrechtse wijken organiseren wij tijdens schoolvakanties sportdagen met onze partners in de wijk, zodat kinderen ook wanneer ze vrij van school zijn lekker aan het bewegen zijn en kennismaken met de sporten in de buurt. Op vrijdag 15 maart, de dag van de grote landelijk staking binnen het onderwijs, heeft het Wijksportteam Zuid in Hoograven een extra sportdag georganiseerd onder schooltijd in Sporthal Hoograven.  Beweegmakelaar Halima doet verslag: “Wat de opkomst zou zijn was niet echt te voorspellen. Er was veel aan werving gedaan, zoveel mogelijk gezinnen zijn actief uitgenodigd in de buurthuizen, op de scholen, op straat en tijdens het schoolvoetbal. Maar het weer viel tegen, veel buien en het was behoorlijk koud. Zouden kinderen en ouders thuis blijven of massaal naar de sportdag komen? Om 13.00 stond het wijksportteam klaar en waren er al 50 kinderen binnen! Dat viel natuurlijk niet tegen en al snel liep dat aantal op naar meer dan 100 kinderen en zeker 50 ouders.

De sportdag in Zuid heeft altijd een speels karakter waar er veel ruimte is voor positieve aanmoediging ,talentontwikkeling en aandacht voor de gezonde leefstijl. Alle kinderen starten en eindigen gezamenlijk met een sportief spel waar samenwerken centraal staat met als kernactiviteit een sportcarrousel. Deze sportcarrousel bestond uit: dans, tafeltennis, taekwondo, badminton, basketbal, korfbal en turnen. Een variatie aan sporten waar kinderen soms veel en vaak minder van weten. In de pauze konden de kinderen genieten van een groente- en fruitspies (gemaakt door de ouders en de beweegmakelaar)en een beker water.”

Meer weten over onze activiteiten in wijk Zuid of de andere sportdagen in de stad: bekijk de wijkpagina’s Bij jou in de buurt‘ of neem contct op met de beweegmakelaar in jouw wijk.

@copyright SportUtrecht 2018

Top