NieuwsberichttalentboekTalentboek gelanceerd

25/02/2019
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/02/talentboek-nieuwsbericht.jpg

Talentboek Utrecht gelanceerd

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Sportprijs Utrecht is het Talentboek Utrecht gelanceerd. Hiermee is Utrecht de eerste gemeente in Nederland die een eigen pagina op Talentboek heeft waarop lokale talenten en teams zich presenteren aan sponsoren en donateurs.

Talentboek is een website voor crowdfunding van het Yvonne van Gennip Talent Fonds. Speciaal om het Utrechts sporttalent te ondersteunen hebben de gemeente Utrecht en SportUtrecht een eigen partnerpagina ontwikkeld. Op deze pagina kunnen sporttalenten en teams, sportend en/of wonend in gemeente Utrecht, een Utrecht-badge aanvragen en direct aan de slag met een eigen crowdfunding-campagne. Talentboek Utrecht geeft op die manier dat financiële steuntje in de rug dat een talent goed kan gebruiken op weg naar de top.

Wethouder Sport, Maarten van Ooijen: “Sport is een belangrijk instrument om te bouwen aan een gezonde toekomst. Daarom vind ik het belangrijk om sport zoveel mogelijk te stimuleren. Een uitgangspunt hierbij is dat Utrechters de kans krijgen om hun sport te beoefenen en talenten te ontwikkelen. Het Talentboek van Yvonne van Gennip is hier een mooi middel voor.”

Op de foto: zwemster Lotte Hosper en shorttracker Bram Steenaart samen met de wethouder. Deze talenten zijn al een crowdfundingactie gestart.

@copyright SportUtrecht 2022

Top