NieuwsberichtWinnaars Sportprijs 2018

14/02/2019
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/02/sportprijs.jpg

13-02-2019 Lisa Bunschoten en Ilias Ennahachi winnen Sportprijs Utrecht 2018

Parasnowboardster Lisa Bunschoten en kickbokser Ilias Ennahachi zijn uitgeroepen tot Sportvrouw en Sportman van het Jaar 2018 in Utrecht. Vooral de verkiezing van Bunschoten was een grote verrassing. Ze hield Dafne Schippers van haar zesde uitverkiezing op rij af.  Bunschoten won zilver en brons op de Paralympische Winterspelen van PyeongChang van 2018.

Tijdens de feestelijke avond in het MediaPlaza van de Jaarbeurs, gepresenteerd door Sofie van den Enk en Anne Jan Toonstra werd Ilias Ennahachi verkozen tot de beste sportman boven goalie David Harte van Kampong en zwemmer Jesse Puts.

Beste sportploeg werd Kampong (hockey), net als een jaar geleden. Ook in de categorie sporttalent ging skateboardster Keet Oldenbeuving (14) op herhaling. Bij de sportcoaches won jeugdtrainer Jorick Straatman (voetbal). Ruud Heijsman (Utrecht Dominators) werd uitgeroepen tot Sportvrijwilliger 2018. Sportvereniging werd MHC Fletiomare.

@copyright SportUtrecht 2021

Top