JanuariOpening de Driewerf

05/02/2019
https://www.sportutrecht.nl/wp-content/uploads/2019/02/roeien.jpg

15-01-2019 Opening de Driewerf

Het gebouw van de drie Utrechtse roeiverenigingen Orca, Triton en Viking heeft een ingrijpende opknapbeurt ondergaan en is er op meerdere plekken uitgebouwd. Niet alleen zijn het dak, de vloer, spouwmuren geïsoleerd en is HR++glas geplaatst. Ook zijn de installaties verbeterd en zijn er drie warmte-terug-winunits voor ventilatielucht en een zonneboiler voor het douchewater van Viking geplaatst. De investering van De isolatiemaatregelen zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeentelijke subsidie Energiemaatregelen maatschappelijk vastgoed. 

De kosten van de verbouwing bedragen in totaal 1,3 miljoen. Daarvan wordt zo’n acht ton geleend bij de bank. De Stichting Waarborgfonds staat garant voor de lening die in 15 jaar moet worden terugbetaald. Dat betekent dat de verenigingen voorlopig aan de Verlengde Hoogravenseweg gehuisvest blijven. 

Irene Mobach van SportUtrecht heeft de verenigingen begeleid bij de energiemaatregelen.

@copyright SportUtrecht 2018

Top