Sporttalentenfonds


VSU Topsport heeft in samenwerking met de gemeente Utrecht het Sporttalentenfonds opgericht. Ook de aangesloten bedrijven van het VSU Business Netwerk dragen hier een steentje aan bij.

Doel
Het Sporttalentenfonds is opgericht met als doel talentvolle sporters uit de provincie Utrecht financieel te ondersteunen om hun sportieve doelen te bereiken.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor een vergoeding uit het Sporttalentenfonds moet aan enkele voorwaarden worden voldaan.

 • Geldige status
  Een talentvolle sporter dient in het bezit te zijn van een geldige NT/IT status of dient lid te zijn van het NTC waterpolo.
 • Up to date sportregistratieformulier
 • Coachingsgesprek
  Om voor een vergoeding in aanmerking te komen, is het een vereiste om in het desbetreffende jaar minimaal een intake- of vervolggesprek te hebben met VSU Topsport. 

Welke kosten komen in aanmerking voor vergoeding?

 • Reis- en/of verblijfskosten van een trainingsstage of sporttoernooi in het buitenland;
 • Verblijfskosten van een trainingsstage in Nederland; 
 • Medische keuring, mits deze niet (geheel) is gedekt door de eigen ziektekostenverzekering;
 • Extra vervoerskosten, gemaakt in verband met het trainen of wedstrijden spelen bij een nationale selectie (max. €200, afhankelijk van status);
 • (Para)medische kosten die niet door de verzekering betaald worden in het kader van de sport. Denk hierbij aan behandeling van blessures, mentale training, voedingsadvies, zooltjes, oogadvies en braces. Deze kosten moeten gemaakt zijn bij een supplier uit het faciliteitennetwerk van VSU Topsport.

Bedrag
De maximale vergoeding uit het Sporttalentenfonds voor NT, IT of leden van het NTC waterpolo is €250 per jaar. Aanvragen kunnen gehonoreerd worden zolang de financiën het toelaten.

Uitzonderingen
Mochten er kosten gemaakt zijn door een talentvolle sporter die nog niet genoemd zijn, dan kan hiervoor een speciale aanvraag met motivatie worden ingediend. De adviescommissie zal deze uitzonderingen beoordelen. Je dient dan uiteraard ook het registratieformulier ingevuld te hebben.

Klik hier om een aanvraag te doen uit het Sporttalentenfonds.

LET OP! Het Sporttalentenfonds komt per 01-01-2017 te vervallen! 

Aanvragen kunnen gehonoreerd worden zolang de financiën het toelaten.