23-11-2018

Moskee Sayidina Ibrahim in beweging

Zondag 18 november was beweegmakelaar Dennis Schoonhoven uitgenodigd in Moskee Sayidina Ibrahim in Kanaleneiland om een groepsgesprek te voeren over de voordelen van sporten en bewegen. 

 

Aan Rudo Pinas (fysiotherapeut, ABCesar oefentherapie) de taak om de mensen letterlijk in beweging te krijgen. Hamid Ouali (adviseur gezondheid, Gemeente Utrecht) heeft zich hard gemaakt richting het bestuur van de moskee. Hij heeft ook een uitgebreide voorlichting over diabetes en gezonde voeding gegeven. Zodoende kreeg iedereen na het middag gebed de ruimte om met elkaar in gesprek te gaan. Uiteindelijk deed een grote groep mensen mee met de sportoefeningen in de gebedsruimte. Mensen vertrokken met een lach op hun gezicht richting huis. Beweegmakelaar Dennis: "Het is mooi dat de eerste warme contacten met de moskee nu zijn gelegd. Voor een grote groep mensen is de eerste stap richting bewustwording van een gezonde leefstijl gezet."

Lees ook:
- Word beweegmaatje!
- Bekijk het sportaanbod in Utrecht
- JongGras Sportbuddies