12-10-2018

Oproep aan verenigingen om in beweging te komen voor pleegkinderen!

Sportverenigingen leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Dat is geweldig! Want ieder kind verdient een kansrijke, veilige toekomst. Helaas is dit niet voor ieder kind vanzelfsprekend. Gelukkig zijn er pleegouders, die (tijdelijk) bij willen springen. 

Tekort aan pleegouders
Pleegouders zijn van onschatbare waarde én heel hard nodig. Op dit moment zijn er in Nederland 23.000 pleegkinderen. Deze kinderen zijn tussen de 0 en 21 jaar oud. Soms kunnen ze tijdelijk niet thuis wonen, soms is dat voor langere tijd. Het aantal nieuwe pleegouders is afgelopen jaar toegenomen, dankzij alle gezamenlijke inspanningen. Zoals bijvoorbeeld de samenwerking tussen de Utrechtse jeugdhulporganisatie De Rading en de voetbalclub USV Hercules. Via de voetbalclub werd er gezocht naar een pleeggezin voor een van de leden van de vereniging. Ondanks deze initiatieven is er helaas nog steeds een tekort aan pleegouders. Zo wachten in de regio Utrecht vooral kinderen vanaf 10 jaar te lang op een passend pleeggezin. Daarom zijn nieuwe pleegouders hard nodig!

Week van de Pleegzorg
Woensdag 31 oktober start landelijk de ‘Week van de Pleegzorg’. Pleegzorg Nederland zet hiervoor de actie ‘doneer je sporthek’ in (in navolging van de succesvolle actie op schoolpleinen in 2017). De bedoeling is dat zoveel mogelijk sportverenigingen een spandoek aan het sporthek hangen met een oproep om pleegouder te worden.

Doneer een sporthek
De Rading roept verenigingen dan ook op om te helpen door een spandoek op een sporthek te hangen. Tevens worden sportverenigingen gevraagd aandacht te schenken aan deze actie op hun website en/of social media zoals Facebook, Instagram of Twitter. Dit spandoek wordt door de rading aangeboden en bij de club afgeleverd. Om een spandoek te ontvangen, kunnen verenigingen een mail sturen naar De Rading Jeugd & Opvoedhulp via communicatie@rading.nl met daarin de contactgegevens van de club en het adres. De Rading zorgt ervoor dat het spandoek wordt afgeleverd. 

De betrokkenheid van verenigingen wordt zeer gewaardeerd
Verenigingen die deelnemen aan deze actie, ontvangen ook een voorbeeld van een persbericht. Ook ontvangen ze  beeldmateriaal in de campagnestijl voor op de website of in de nieuwsbrief. Zo kunnen de clubs laten zien dat ze zich actief inzetten voor de pleegkinderen in de gemeente Utrecht.
Door de handen ineen te slaan, hoopt de rading meer pleegouders te vinden. Zodat alle kinderen op sportverenigingen worden aangemoedigd.

Klik hier voor de volledige brief van de Rading aan de verenigingen. 

Lees ook:
- De tweejaarlijkse Sportscan is verstuurd
- Huur goedkoop een gymzaal bij jou in de buurt
- Subsidieregeling sportaccommodatie voor sportclubs