11-07-2018

Enthousiaste groep Modern Besturen alumni

In april zijn 14 enthousiaste jonge (toekomstige) sportbestuurders van start gegaan met het traject ‘Modern besturen’. Een nieuw traject voor jonge bestuurders waar in een reeks van vijf bijeenkomsten diverse thema’s aan bod komen, zoals omgaan met weerstand en samenwerking, organisatiestructuren en leiderschapsstijlen. De deelnemers werden uitgedaagd naar de toekomst te kijken en welke rol juist zij kunnen spelen in alle veranderingen op de vereniging. Op 25 juni is het traject afgerond op Sportpark Marco van Basten waar alle deelnemers een pitch hebben gegeven over hun plan en gewenste vernieuwing op de vereniging.

Veel verenigingsbestuurders worstelen met de vraag hoe zij hun (bestuurlijk) kader kunnen aanvullen en verjongen. Tegelijkertijd weten veel jongeren echter niet wat het besturen van een vereniging precies inhoudt, achten ze zichzelf (nog) niet capabel genoeg of weten zij niet hoe zij aansluiting kunnen vinden bij de oudere bestuursleden. Het traject Modern Besturen geeft hier een antwoord op. Door de diverse samenstelling van de groep met deelnemers vanuit de Hoogravense Korfbal Club (HKC), CS030, Badmintonvereniging DVS – Koto Misi, Longa, Takeda Ryu, ULTV Rhijnauwen, BC Castellum, Ki-aikidovereniging Utrecht, AV Phoenix, AUSR Orca, Fighting4Power en Turn4U hebben de deelnemers ook vooral van elkaar kunnen leren.

Tijdens de bijeenkomsten zijn de deelnemers getraind en bewust gemaakt in het effectief inzetten van hun competenties en leiderschapsvaardigheden. Ook is stil gestaan bij het omgaan met weerstand en samenwerking. Na elke bijeenkomst volgde een huiswerkopdracht, waardoor de link naar de verenigingspraktijk direct gelegd wordt.

Voor interesse om deel te nemen aan een nieuw traject Modern Besturen of voor andere vragen kunt u contact opnemen met Koen van Es, via k.vanes@sportutrecht.nl of (030) 284 07 70.

Lees ook:
Afronding derde traject Jong Gras
Klaar voor de start? | Doe mee het Nationale Sportweek en AH Sportactie!
Wat betekent de AVG privacywetgeving voor uw sportvereniging?