18-04-2018

Meet the media

Op maandag 16 april organiseerde VSU Topsport in samenwerking met RTV Utrecht ‘Meet the media’. Deze avond bezochten 15 Utrechtse sporttalenten de studio’s van RTV Utrecht. De gehele avond stond in het teken van radio, televisie en fotografie. Als getalenteerd sporter krijg je vaak te maken met de media, de vraag is hoe ga je daarmee om?

   

De sporters kregen de kans om kennis te maken met de verschillende vormen van media; een radio-interview, een interview voor de uitzending van ‘een berg sport’, een TV flash interview en een professionele fotosessie.

Elk groepje bracht een bezoek aan ieder thema. Tijdens het televisie interview werden de sporters door presentator René van den Berg allerlei vragen gesteld over hun carrière maar ook over hun omgeving en de steun die ze krijgen van anderen. Na het interview werden de beelden teruggekeken in de regiekamer en kregen de sporters nog een aantal tips mee voor een volgend interview. Tijdens het radio-interview werden de sporters door presentator Bert Kous de hemd van het lijf gevraagd. Bert probeerde nog mooie nieuwtjes uit de talenten te krijgen. Het tv flash interview werd door de sporters als pittig ervaren. Ze oefende met een interview direct na de wedstrijd. Rick van Manen stelde vragen over het verloop van de wedstrijd en de prestatie van de sporter. Onder leiding van fotograaf Ankie Hogewind werd er een mooie portretfoto gemaakt van de sporters. Tevens kregen ze een aantal tips over hoe ze beter op een foto kunnen staan. De belangrijkste boodschap van de avond was dat ze vooral zichzelf moeten blijven.

Na de workshops werd er nog wat gedronken op een geslaagde avond. De sporters gingen met een heleboel ervaring en tips weer naar huis.

   

Lees ook:

EK Vrouwenvoetbal 2017: belangstelling overtreft verwachtingen
Verkiezing Vereniging van het Jaar
Stadsblad Utrecht zoekt sportieve leden en vrijwilligers voor portret