15-02-2018

Paul Verweel Sportfonds gelanceerd

Het Paul Verweel Sportfonds (PVS) is woensdagavond 14 februari gelanceerd tijdens de Sportprijs Utrecht. ‘Sportkansen voor Utrechtse jeugd’ luidt het credo. Via het Paul Verweel Sportfonds kunnen kinderen t/m 17 jaar, die in het bezit zijn van een U-pas, een aanvraag doen voor het verkrijgen van een sportattribuut naar keuze. Zo wordt een bijdrage geleverd aan het toegankelijker maken van sport voor mensen die het minder breed hebben.

Voorheen was het Jeugdsportfonds actief in Utrecht voor het aanvragen van sportattributen. Deze taak ligt vanaf 14 februari bij het Paul Verweel Sportfonds. Via de website van het fonds, www.paulverweelsportfonds.nl, kunnen kinderen t/m 17 jaar een aanvraag doen van maximaal €100,- per kalenderjaar voor het aanschaffen van een sportartikel. Denk daarbij aan sportschoenen, wedstrijdtenues, hockeysticks, voetbalbroekjes, balletpakjes, tennisrackets of zwembroeken.

Bij het invullen van de aanvraag wordt om het U-pasnummer gevraagd, een voorwaarde om in aanmerking tot komen voor een bedrag om een sportattribuut aan te schaffen. Met een voucher, uitgegeven door het fonds, kunnen kinderen hun bestelde artikel ophalen bij een van de betrokken Utrechtse sportwinkels. Lees ook de spelregels op de website van het fonds. Lees meer over de U-pas via u-pas.nl.

Paul Verweel

Het fonds is vernoemd naar Paul Verweel, voormalig hoogleraar aan de Universiteit Utrecht. Paul staat bekend om zijn passie en inzet voor sportverenigingen. Zo was hij voorzitter van de VSU, bestuurslid amateurvoetbal KNVB en tien jaar lang voorzitter van VV Hoograven. Tegenwoordig zet hij zich nog met evenveel passie in voor SV Vechtzoom. Zijn maatschappelijke betrokkenheid rondom de sport is zo groot, dat er besloten is het fonds naar hem te vernoemen.

Veiling voor het fonds

Als extra steuntje in de rug voor het fonds worden momenteel foto’s van de genomineerden van de Utrechtse Sportprijs geveild. Deze prachtige zwart-wit portretten met bijzondere kleuraccenten - gemaakt door fotografe Ankie Hogewind - zijn nog tot eind maart te bewonderen in Hoog Catharijne. De opbrengst van de veiling gaat naar het fonds en maakt het daarmee mogelijk dat nog meer kinderen een aanvraag kunnen doen.

Bieden op de foto’s kan nog t/m 1 april. Daarna wordt contact opgenomen met de hoogste bieders. Ga voor meer info over de veiling naar sportutrecht.nl/veilingPVS