06-02-2018

Koningssportdag 2018

Op vrijdag 20 april vindt de zesde editie van de Koningsspelen weer plaats in Nederland. De Koningsspelen bieden via de Koningsmatch de mogelijkheid om sportverenigingen en basisscholen met elkaar in contact te laten komen. De verenigingen kunnen bijvoorbeeld een clinic aanbieden, of hun accommodatie beschikbaar stellen.

De Koningssportdag is de grootste sportdag van Nederland. Via koningsmatch kunnen sportaanbieders en basisscholen elkaar vinden. Sportaanbieders kunnen zich hier en scholen kunnen zich hier aanmelden. Basisscholen krijgen vervolgens op hun profielpagina eenvoudig te zien welke sportaanbieders in de buurt meedoen. Met één klik kan een match worden gemaakt.

Bovendien worden er voor de koningssportdag een aantal gemeentelijke sportaccommodaties (eigendom van de gemeente) wederom gratis ter beschikking gesteld vanuit de gemeente Utrecht. Dit geldt voor de sportvelden en atletiekbanen, niet voor de binnensportaccommodaties en zwembaden.

Voordelen voor de sportvereniging:

  • Een leuke gelegenheid om kinderen in beweging te brengen of om leden te werven onder de jonge doelgroep;
  • De mogelijkheid om een structurele relatie op te bouwen met scholen, die anders lastig tot stand komt;
  • Een goede manier om jouw gemeente te laten zien dat de vereniging meewerkt aan dit soort maatschappelijke initiatieven.

Voordelen voor de basisschool:

Ondersteuning bij het organiseren van de Koningsspelen;

  • Leuke aansprekende gelegenheid om basisschoolkinderen kennis te laten maken met de sporten en sportverenigingen in hun buurt;
  • Een goede manier om een structurele relatie op te bouwen met sportverenigingen en sportaanbieders.
  • Kijk voor meer informatie over de Koningsmatch op de website.