10-05-2017

Vernieuwend sportaanbod

De VSU heeft vanuit de gemeente Utrecht middelen ontvangen om vernieuwende sportinitiatieven in de stad te ondersteunen.

Onder vernieuwende sportinitiatieven wordt sportaanbod verstaan dat voortbouwt op de traditionele verenigingssporten of helemaal nieuw is. Voorbeelden van deze sporten zijn bijvoorbeeld beach-handball, ropeskipping en freerunning. Ook kunnen er aanvragen worden gedaan om faciliteiten voor nieuwe sportinitiatieven te financieren. Doel van deze subsidie is om nieuwe en bestaande doelgroepen in contact te brengen met nieuwe sporten.

Voorbeelden 
Voorbeelden van initiatieven die nu gefinancierd zijn, zijn onder andere:

  • Stichting Ronde van Maliebaan, Utrechtse Wielerweek: Onder de noemer van de Utrechtse Wielerweek worden verschillende vernieuwende activiteiten aangeboden. Een Dikke banden race en race op gewonen fietsen voor scholieren; een Wielercafé voor mensen die nog helemaal niet sporten; Handbiken voor mensen met een lichamelijke beperking; en ID-wielrennen voor mensen met een verstandelijke beperking.
  • HMS/Achilles, beach-handball: Beach-handball wordt gespeeld met drie veldspelers en een doelverdediger. Met ‘traditionele’ doelpunten scoor je één punt maar met spectaculaire doelpunten scoort men twee punten. Er wordt gespeeld op een zandveld met een rubberen bal. Het wordt hiermee voor leden aantrekkelijker om in de maanden mei t/m juli te handballen.
  • LONGA Utrecht, ropeskipping: Ropeskipping is de gevorderde vorm van touwtje springen waarbij allerlei trucjes worden aangeleerd. Rope skipping kan alleen, met z’n tweeën of met een hele groep worden uitgevoerd. Het is erg laagdrempelig om dat er bij rope skipping makkelijk in niveau is te variëren. Ook is er om de sport te beoefenen  alleen maar een touw nodig.
  • U-Track, Freerunning: Freerunning is een spectaculaire sport waarbij je zo snel mogelijk verplaatst over en met obstakels. Denk bijvoorbeeld aan muren, daken en railings, op grote hoogte of bijzondere locaties.

Voorwaarden
Om in aanmerking te komen voor de subsidie dient voldaan te worden aan de volgende voorwaarden:

  • Het aanbod is vernieuwend;
  • Het aanbod heeft als doel mensen te laten sporten die met het huidige aanbod nog niet bereikt worden;
  • Bedragen tot €2.500.
  • Een projectplan indienen van maximaal drie A4 met een begroting en planning.

Er is een beperkt budget beschikbaar: in 2017 is nog ruimte voor 1 aanvraag.

Met vragen of voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Koen van Es via k.vanes@sportutrecht of (030) 284 07 70.

Lees ook:
Zien roken doet roken, maak jouw sportvereniging rookvrij!
Jeugd actiever maken binnen de vereniging
Sport doet meer: Veelzijdige accommodaties