21-03-2017

Schoon Belonen

Op 11 maart is de pilot Schoon Belonen van start gegaan bij VV De Meern. Wethouder Geldof heeft samen met enkele voetbalpupillen petflesjes in de levensgrote PET-man gestopt. Daarna hebben de pupillen een clean up spel gespeeld.

Bedoeling is om een flink deel van het plastic, blik en pakjes apart in te zamelen en om te voorkomen dat er afval in de omgeving gaat zwerven.

De voetbalclub krijgt een beloning van de gemeente Utrecht voor de zakken met gescheiden afval en voor de actie(s) om afval in de omgeving van het sportpark op te ruimen. VV De Meern schenkt de beloning aan het goede doel KIKA.

Piet Eversdijk van VV de Meern: “Het afval van onze club bestaat voor een flink deel uit materiaal dat nog prima kan dienen als grondstof voor nieuwe producten. Thuis doen we het ook, onze kinderen vinden het vanzelfsprekend. Dus waarom niet ook op de voetbalclub. En wat we al helemaal niet willen, is dat afval gaat zwerven, op ons sportpark, of in de omgeving van ons sportpark.” Piet van de commissie van beheer, is de drijvende kracht achter de organisatie van de actie.

Irene Mobach, projectleider duurzaamheid van de VSU, ondersteunt VV De Meern, COV Desto en LTC Vleuten de Meern met de praktische organisatie, de afstemming met Nederland Schoon en de gemeente Utrecht. Bij Desto en LTC gaat de aanpak 25 maart van start. De gemeente Utrecht heeft naast scholen, bij wijze van experiment drie sportclubs uit Leidsche Rijn toegelaten tot de pilot.

Meer weten? Zie: www.sportutrecht.nl/schoonbelonen

Bekijk hier de video.

© Foto: Ronald Correljé

Lees ook:
- Schoon belonen
VSU Verenigingsscan
- Vitaal dankzij sport