04-04-2013

Sporten met autisme

Autisport initieert mogelijkheden m.b.t. het sporten voor Autistische kinderen tussen de 7-12 jaar uit Nieuwegein en omgeving. 

Na een succesvolle pilot van afgelopen oktober is Autisport doorgestart in januari met een vast een sportuur op de dinsdag middag voor autistische en/of sociaal beperkte kinderen (niet in combinatie met een verstandelijke beperking) in de leeftijd van rond de 7 t/m 12 jaar. Deze bijzondere kinderen kunnen geregeld niet aarden bij reguliere sportverenigingen, maar willen ook graag ergens bij horen en in groepsverband kunnen sporten. Ze leren sociale vaardigheden (omgaan met winst en verlies, samenwerken, wachten op de beurt), maar gaan voornamelijk lekker sporten en bewegen: voetbal, trefbal, hockey, basketbal, badminton, touwklimmen, etc. De lessen worden begeleid door 2 uiterst ervaren sportdocenten uit het speciaal onderwijs op dinsdag van 16.30 - 17.30 uur. De locatie is Basisschool De Evenaar (Dasseweide 1 te Nieuwegein: Batau-Noord). De kosten zijn € 71,50 voor 11 lessen omgerekend 6,50 per keer. Er zijn momenteel nog 2 plekken beschikbaar dus meld uw kind snel aan want vol=vol! Meer informatie is te vinden op de flyer

Voor aanmelding of informatie: Ingrid Beukman / Mike Lubberts
Telefoonnumer: 06 55 75 89 97
E-mail: autisport@gmail.com

Lees ook:
- Utrecht Sport op Maat
- Facebook Utrecht Sport op Maat
- Sportgids - Kinderen met autisme