Volleybalscholing voor trainers en scheidsrechters

21 Juli 2018
Kosten: 
€20.00
Locatie: 
Centrum Utrecht

Op zaterdag 21 juli worden er speciaal twee scholingen georganiseerd voor volleybaltrainers en scheidsrechters. De scholingen begint om 13:15 uur, om 15:30 uur wordt er gezamenlijk naar een wedstrijd van het DELA EK Beachvolleybal gekeken (inbegrepen in de prijs). VOL=VOL

 

Voor de trainer: Meten is weten!

Toptrainers hebben 2 of 3 mensen in de staf die de analyse van de wedstrijd uitvoeren. Dan is analyseren een fluitje van een cent. Maar hoe doe je dat als je geen toptrainer bent? Als je geen 3 stafleden hebt die jou van de juiste analyse voorzien? Tijdens het EK Beachvolleybal in Utrecht krijg je als breedte sporttrainer de kans om ook te starten met het maken van analyses. Zodat jij ook weet waar je nog beter op kan sturen tijdens de trainingen. Zodat jij ook kan uitleggen aan je team, gebaseerd op cijfers, waarom jij bepaalde beslissingen neemt. Tijdens de wedstrijd, die je hierna kan bekijken, kan je meteen kijken welke analyse vorm voor jou het fijnst werkt. Deze bijeenkomst is voor de trainer op vt2 niveau en wordt gegeven door Ine Klosters.

Ine Klosters

Opleider en ondernemer bij de Nevobo, procesbegeleider bij Back2Basics en het Rabo versterkt programma, docent bij de academie voor sportkader. Ine ademt volleybal en heeft training gegeven tot op 1e divisie niveau. Toch heeft Ine een voorliefde voor de breedtesport en traint op dit moment een CMV team en een meisjes B team.

Opgeven voor deze workshop kan hier.

 

Voor de scheidsrechter: Hoe stevig sta jij in je schoenen?

Een wedstrijdfluiten is een vak apart. Je moet snel beslissingen nemen en helaas is niet iedereen het altijd eens met jouw beslissingen. En kennen we niet allemaal die ontzettend gezellige, leuke clubgenoot die zich binnen de lijnen opeens ontpopt tot een licht ontvlambaar type? Als scheidrechter is het dan zaak om stevig te staan. Je niet van je stuk te laten brengen. Dat kan je jezelf trainen en bij deze workshop gaan we dat daadwerkelijk oefenen. Daarna kan je bij de wedstrijd kijken naar hoe de scheidsrechter de door jou geleerde kennis in de praktijk toepast. De workshopbegeleider is Wouter Scholts.

Wouter Schols

Wouter is afgestudeerd in Sportkunde aan de Calo in Zwolle. Momenteel werkzaam als manager opleidingen bij het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij. Hier zet hij zich in voor de maatschappelijk en pedagogische waarde van (vecht)sport. Onder andere gericht op thema’s als agressieregulatie, weerbaarheid, vitaliteit, schooluitval en overgewicht. Het ontwikkelen van maatschappelijke sportinterventies en (bij) scholingen behoren tot zijn kerntaken. Naast de werkzaamheden voor het NIVM ontwikkelaar en kerndocent voor VSK van de bijscholingen themagericht trainen en coachen van 6 tot 12 jarigen/ pubers. Zelf actief als trainer, coach en speler in basketbal.

Opgeven voor deze workshop kan hier.